Kijken & luisteren

Categorie 0 – 6 jaar

Voorstelling ‘Op reis’

Een vrolijke  interactieve voorstelling – rond het thema Op reis  door kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd en violiste Marieke Booy.

De voorstelling begint met de ontdekking dat er in de voorleesbundel ‘Ella en Joep op reis’ helemaal geen verhalen staan. Willemijn vertelt hoe dat komt, ze had geen inspiratie. Marieke en de kinderen besluiten Willemijn te gaan helpen.

‘Op reis’ is een interactieve voorstelling met verhalen en muziek waarin verteld wordt hoe een verhaal schrijven in zijn werk gaat. Tijdens de voorstelling gaan de kinderen samen met Willemijn de Weerd een verhaal schrijven over het thema reizen. Dit verhaal zal door de kinderboekenauteur verder uitgewerkt worden. De kinderen zullen het geschreven verhaal later per post ontvangen.

reviews:

‘Een schrijfster die naast het schrijven van (kinder- en jeugd-)boeken ook nog eens uitermate goed kan toneelspelen en met de toetsen van piano en accordeon raad weet en vervolgens een violiste die, naast subliem vioolspelen, tevens goed kan toneelspelen; dat is de formule voor een succesvolle voorstelling op basisscholen!’

‘Als leerkracht en musicus heb ik een aantal voorstellingen van Willemijn en Marieke mogen meemaken. Het is altijd een feest voor zowel de kinderen als de leerkrachten wanneer zij een voorstelling geven. Ze weten de kinderen helemaal mee te nemen in hun vertelling en vertolking van een prentenboek en/of kinderboek. Allerlei attributen worden gebruikt die meewerken om het verhaal levendig te maken. Willemijn en Marieke sluiten met hun voorstellingen helemaal aan bij de belevingswereld van kinderen’.

‘Het leesplezier bij kinderen wordt aangemoedigd door de combi van voordracht en muziek. Ongelooflijk stimulerend, want daarna ga je als leerkracht met alle opgedane ideeën van de voorstelling natuurlijk graag zelf aan de slag!’

 Artiesten:                                Willemijn de Weerd & Marieke Booy

Doelgroep:                              groep 1-4 van de basisschool

Duur voorstelling:                40 minuten

Kosten/contact:                    boekingen@willemijndeweerd.nl

FB                                                Willemijn de Weerd

Website                                     www.willemijndeweerd.nl/voorstellingen