Auteurs & illustratoren

Categorie 0 – 6 jaar

Studiedag auteurs 2019

Welkom op de 15e studiedag voor auteurs op zaterdag 9 februari 2019 in Zwolle, een studiedag vol schrijfinspiratie, ontmoeting, bij leren, enthousiasmeren en aanmoediging. Je bent zaterdag 9 februari 2019 vanaf 10.00 uur van harte welkom in Zwolle, in de soos van De Fontein, Sterrenkroos 56, te Zwolle. Het ochtendprogramma start om 10.30 uur.

Wim Daniëls, bekend als ‘taalvirtuoos’, zal ons in de ochtend onderhouden over het onderwerp ‘Staat er wat er staat’. Hoe zorgvuldig zijn we in ons schrijven, klopt alles wat we opgeschreven hebben, of lezen we eigenlijk wat anders. Daniëls leert ons met kritische ogen naar onze teksten kijken. Na deze ochtend kijk je met een nieuwe frisse blik naar je manuscript. Staat er wat je van plan was te schrijven? Schrijf je wat je inderdaad wilde schrijven of ga je ervan uit dat de lezer wel begrijpt wat je bedoelt.

Kinderboeken schrijvenWim Daniëls is schrijver van boeken over taal, literaire verhalenbundels, woordenboeken, poëzie en informatieve boeken over uiteenlopende onderwerpen. Hij is o.a. auteur van het boek ‘Kinderboeken schrijven’. Kijk voor meer informatie over Wim Daniëls op zijn website.

Aan het eind van het ochtendprogramma nemen we eerst even tijd voor een goede gewoonte: het verloten van een schrijfboek. Wie weet win je een mooie aanvulling voor je schrijfbibliotheek! Daarna is er een heerlijke lunch in een lange pauze tot ongeveer 13.45 uur. Er is volop tijd voor ‘meet & greet’, ontmoeting, verder kennismaken, bijpraten en het uitwisselen van ervaringen.

Judith van HeldenNa de lunch vervolgen we met een interactief middagprogramma onder leiding van Judith van Helden, kinderboekenauteur. Hierin gaan we in wisselende samenstelling aan het werk met onze personages, hoe ontstaan ze, hoe verzinnen we ze, wat vertellen we over ze, wat laten we open en hoe ontmoeten ze elkaar.

Judith van Helden is auteur/onderwijskundige. Ze schreef vijftien kinderboeken en schrijft daarnaast o.a. teksten voor onderwijsmaterialen. Ze geeft e-mailcursussen ‘Leer schrijven als een Pro’. Voorjaar ’19 komt het eerste deel van een serie over ‘Maffe Meester Daan’ uit. Kijk voor meer informatie op haar website.

Omstreeks 15.15 uur ronden we het middagprogramma af en ontvangen we graag jullie evaluatie van deze dag. Er is een kopje thee/koffie of sap en gelegenheid om na te praten. We verwachten de studiedag tussen 15.30-16.00u af te sluiten.

We zien uit naar deze studiedag en verheugen ons op een inspirerende dag. Wees erbij, kom samen met je schrijfmaatje. N.B. Neem je meest recente boek(-en) mee. 

Deze studiedag wordt gehouden in de soos van De Fontein, Sterrenkroos 56, 8043 NX Zwolle.

Verslag studiedag in RD – ma. 11/2/19