Onderwijs nieuws

Lang geleden Familievoorstelling

Ben jij ook zo’n fan van de geschiedenisverhalen van Arend van Dam? Er is nu een muzikale familievoorstelling bij gemaakt, die je vanaf januari 2018 kunt bezoeken. Kijk hier voor alle informatie over deze voorstellingen.

De familievoorstelling ‘Lang geleden…’ is een muzikale tijdreis waarin het publiek oog in oog komt te staan met prins Willem van Oranje, met Hugo de Groot die in een boekenkist uit Slot Loevestein wist te ontsnappen en met de jonge Jacoba van Beieren, die op haar vijfde uitgehuwelijkt werd  aan een Franse prins.

Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd!

De kinderen kunnen voor en na de voorstelling in de foyer deelnemen aan een ‘Geschiedenis Experience’ die bestaat uit diverse activiteiten die te maken hebben met de Nederlandse geschiedenis. Na afloop komen de acteurs naar de foyer voor een Meet & Greet.

‘Lang geleden…’ maakt de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis toegankelijk voor kinderen. Voorzien van kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en vooral veel humor, komen de meest spraakmakende verhalen uit de vaderlandse geschiedenis tot leven in deze gloednieuwe theatervoorstelling voor jong én oud.

Kijk hier maar eens naar de trailer.