EigenWijsPrijs

De EigenWijsPrijs is de christelijke kinderjury, die loopt van februari-april 2018. Basisschoolleerlingen van de groepen 3-5 & groep 6-8 lezen de boeken en geven hun stem met hun klas of door in een EigenWijsLeesRaad mee te doen. De auteur van het boek met de meeste stemmen, wint de EigenWijsPrijs. Doe als basisschool mee met dit leesstimuleringsprogramma. Voor vragen of aanmelding aan de EigenWijsPrijs ? Mail eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl

Informatie voor basisscholen EigenWijsPrijs 2016

De EigenWijsPrijs 2016  – de christelijke kinderjury gaat van start. Kinderen mogen hun mening  laten horen over boeken, hoe EigenWijs ook! Hou je van boeken en lezen: doe dan mee met de EWP! Vraag aan je juf/meester of jouw school ook meedoet.

Doe mee met de EWP

Eind november 2015 krijgen basisscholen een brief – de EWP2016 Brief basisscholentoegestuurd met een uitnodiging om mee te doen met de EigenWijsPrijs 2016.

Hoe organiseer je dit op school? Kijk in de handleiding organisatie van de EigenWijsPrijs- EWP2016 Handleiding organisatieEWP – daarin staat alles wat je weten wilt.

Als leescoördinator/juf/meester/ouder van school wil je dit plan inbrengen in het team van je school: Dan heb je hierbij alles even op een rijtje EWP2016 Handout inbreng team.

Welke boeken doen mee met de EigenWijsPrijs 2016. Vijf uitgeverijen, namelijk uitgeverij Callenbach, Columbus, De Banier, Den Hertog en Kwintessens stuurden hun boeken in voor deze prijs: EWP2016 Inhoud boeken

De EigenWijsPrijs-periode is van februari-eind april 2016. Voor februari 2016 heb je tijd om de EigenWijsPrijs op school voor te bereiden. Een overzicht in dit EWP2016 Tijdpad school.

Aanvullende EWP2016 Handige tips school zijn altijd fijn om erbij te hebben.

April 2016 ga je stemmen. De kinderen van de EigenWijs-LeesRaad stemmen welke boeken zij het mooist, spannendst, leukst, avontuurlijkst, grappigst vinden. In deze bijlage vind je het stemformulier voor kinderen: EWP2016 Stemformulier kinderen.

Als EigenWijsPrijs-organisatie hoef je hierna alleen nog maar de stemmen op te tellen: EWP2016 Stemformulier EWP totaal en op te sturen naar Vrouwke Klapwijk.

Vrijdag 13 mei 2016 laten we je weten welke boeken het MEEST gestemd zijn. De drie meest gestemde boeken zijn genomineerd voor de EigenWijsPrijs. Dat betekent dat er drie nominaties voor de categorie groep 3-5 zijn en drie nominaties voor de categorie groep 6-8.

Vrijdagmiddag 10 juni 2016 maken we in een feestelijke bijeenkomst in Houten bekend welke auteurs de winnaars zijn van de EigenWijsPrijs.

Stuur de stemmen van je school aan Vrouwke Klapwijk, met al je verhalen hoe je het vond, je opmerkingen, je tips voor EWP-2017. Mail: eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl: Doe mee met de EWP-2016