EigenWijsPrijs

De EigenWijsPrijs is de christelijke kinderjury. Leerlingen van groep 3-5 en groep 6-8 van de basisschool lezen de boeken en geven hun stem. De schrijver van het boek met de meeste stemmen, wint de EigenWijsPrijs. Janny den Besten (1 april, De Banier) en Leanne van Spronsen (Keet, Den Hertog) zijn de winnaars van de EigenWijsPrijs 2017. Wie zijn de winnaars van 2018?

Pr. Mauritsschool Delft EigenWijsPrijs17

Wij hebben op school een heuse kinderjury van de EigenWijsPrijs17! Negentien gemotiveerde lezers uit de groepen  4  tot en met 7 zijn hiervoor uitgekozen.

Negen kinderen uit de groepen 4+5 en tien kinderen uit de groepen 6+7 zitten in de ‘EigenWijsPrijsLeesRaad’. Zij lezen vanaf half januari tot half april 10 (middenbouw) of  12 (bovenbouw) boeken uit. De kinderen beoordelen welke boeken in aanmerking komen voor de EigenWijsPrijs. De kinderen geven punten aan de boeken. Per boek maken ze een samenvatting maken en beantwoorden een paar vragen. De EWP-deelnemers krijgen zelfs een heus deelname-certificaat: EWP17Certificaat deelname EWP 2017. Proficiat!

De twee schrijvers van de boeken met de meeste punten, zijn de winnaars van de EigenWijsRrijs. Vrijdag 12 mei horen we welke boeken het meest gestemd zijn. Vrijdagmiddag 16 juni weten we wie de winnaars van de EigenWijsPrijs17 zijn.

Natuurlijk zijn we erg benieuwd wie dat gaan worden.