EigenWijsPrijs

De EigenWijsPrijs is de christelijke kinderjury. Leerlingen (Gr3-5/Gr6-8) lezen jaarlijks (febr-april) de shortlist aangemelde boeken en stemmen met hun klas of EigenWijsLeesRaad. De auteur met de meeste stemmen wint de EigenWijsPrijs. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail eigenwijsprijs@christelijkekinderboeken.nl.
In 2020 werd de prijs voor de 21e keer uitgereikt.

EigenWijs-LeesKabinet

Wat is het EigenWijs-LeesKabinet. Dit zijn leerlingen van groep 6-8 die een podium krijgen bij de EigenWijsPrijs. Een lid van het EigenWijsLeesKabinet is altijd gekozen uit en lid van de EigenWijsLeesRaad. Wat doe je als lid van het EigenWijs-LeesKabinet?

  • Je geeft van alle titels van de EigenWijsPrijs -bovenbouw – door wat jouw mening is over dat boek. Dit geef je door aan deze website. De redactie van deze site plaatst jouw mening bij het item over de EigenWijsPrijs. Geef ook je naam, leeftijd, school/groep door + een foto van jou met de boeken waarover je je mening geeft.
  • Je bent ‘Minister van Leeszaken’ voor jouw basisschool. En daarom bedenk je een plan waardoor boeken & lezen op jouw school nog meer onder de aandacht komt. Dit plan geef je door aan de juf/meester die de EigenWijsPrijs op jouw school organiseert.

We zijn benieuwd en kijken uit naar jullie reacties. Mail ons!