De Kruisspin

Annemarie Prins is ‘De Kruisspin’, spin in het web voor christelijke kinderboeken.

Annemarie doet de redactie van deze website, van FB Christelijke Kinderboeken en van Twitter @chrkinderboeken.

‘De Kruisspin’ organiseert de jaarlijkse studiedag voor auteurs, in Zwolle. Februari ’15 verzorgde Louis Stiller de hoofdlezing  en waren er ‘s middags vier korte items over ‘de gebeurtenissenketting’, ‘research’, ‘personages’ en ‘chr element.  12 maart 2106 verzorgde Marlene Lunter een lezing/workshop over ‘show, don’t tell’, luisterden we ‘s middags naar een interview met Jeanette Molema & Iris Boter en was er een mini-workshop over ‘Je eerste zin’. Op 4 februari 2017 wordt de eerstvolgende studiedag bij CBC Houten gehouden met een lezing over ‘perspectief in je verhaal’ verzorgd door Mary Heylema.

De Kruisspin’ houdt ‘Workshops voor boekhandels’. In deze workshop neem ik u in ongeveer twee uur mee met het actuele aanbod op het gebied van christelijke kinderboeken. Ik beantwoord uw vragen over kinderboeken, vragen over kinderboekenauteurs, kinderboekenuitgevers, kinderboekenseries, bijzondere weetjes, boeken over diverse onderwerpen, boeken voor diverse leeftijdsgroepen

De kennis hierover bouwde ik (sinds 1999) op als recensent jeugdboeken voor de website christelijkekinderboeken.nl en als voorzitter van de Jury Het Hoogste Woord. Uit ervaring is gebleken dat er eigenlijk ‘te-veel’ te vertellen is.

Daarom is het handig als we vooraf overlegt of doorgeeft over welke onderwerpen u in elk geval meer wilt weten: ‘kinderboeken over geloofsopvoeding’, ‘kinderbijbels’, ‘prentenboeken’, ‘voorleesboeken’, ‘eerste leesboekjes/boeken voor groep 3/4’, ‘leesboeken vanaf 8- 12jr’, 12+ leesboeken + Young Adult’.

Stel uw vragen aan de hand van het spel ‘christelijke kinderboeken – kaarten op tafel’. Weke vraag wilt u stellen, wat wilt u weten? 

Anneke, van boekhandel ‘De Rank’ in Kampen: ‘Ik vond het geweldig, als boekhandel zou je elk jaar zo’n bezoek van jou moeten hebben. Als boekhandelaar kun je nu eenmaal niet alles lezen’.

Minke, boekhandel ‘De Fakkel’ te Leeuwarden: ‘Alle mensen, wat weet zij veel!’

‘De Echo’ Huizen & De Kandelaar Ridderkerk: Wat was het een inspirerende avond met Annemarie Prins… Allerlei weetjes over christelijke kinderboeken, kinderboekenauteurs, uitgevers en welk boek is geschikt voor ‘wie’. Een aanrader voor elke christelijke boekhandel!

‘De Welle Dedemsvaart:  ‘Een gezellige en leerzame avond gehad met Annemarie Prins van de Werkgroep Christelijke Kinderboeken. Ons team is weer helemaal bijgepraat en geïnspireerd om goed advies te kunnen geven aan onze klanten op het gebied van kinderboeken’.

Deze workshop kunt u boeken via info@christelijkekinderboeken.nl  – Voor een workshop vraag ik € 60,00 per avond en reiskostenvergoeding. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Annemarie Prins – De Kruisspin – spin in het web voor christelijke kinderboeken, info@prinssleurink.nl – Zwolle