De Kruisspin

Annemarie Prins is ‘De Kruisspin’, spin in het web voor christelijke kinderboeken.

Annemarie doet de redactie van deze website, van FB Christelijke Kinderboeken en van Twitter @chrkinderboeken.

‘De Kruisspin’ organiseert de jaarlijkse studiedag voor auteurs, in Zwolle, een dag voor auteurs/illustratoren om te leren en tips/tricks voor het schrijven mee te krijgen; daarnaast is het een gezellige meet&greet met auteurs/illustratoren/uitgevers uit de christelijke kinderboekenwereld.

Februari ’15 / studiedag Zwolle: verzorgde Louis Stiller de hoofdlezing  en waren er ‘s middags vier korte items over ‘de gebeurtenissenketting’, (Iris Boter) ‘research’ (Liesbeth van Binsbergen), ‘personages'(Bram Kasse) en ‘chr element (Roland Kalkman).

12 maart 2106 / studiedag Zwolle: verzorgde Marlene Lunter een lezing/workshop over ‘show, don’t tell’, luisterden we ‘s middags naar een interview met Jeanette Molema & Iris Boter en was er een mini-workshop over ‘Je eerste zin’.

Op 4 februari 2017 / studiedag Houten: hield Simone Arts een lezing over ‘perspectief in je verhaal’ en hield Helga Warmels in de middag een workshop ‘schrijven is schrappen’.

Zaterdag 10 maart 2018 hopen we weer een studiedag te houden. Het programma is op dit moment nog niet bekend.

De Kruisspin’ houdt ‘Workshops voor boekhandels’. In deze workshop neem ik u in ongeveer twee uur mee met het actuele aanbod op het gebied van christelijke kinderboeken. Ik beantwoord uw vragen over kinderboeken, vragen over kinderboekenauteurs, kinderboekenuitgevers, kinderboekenseries, bijzondere weetjes, boeken over diverse onderwerpen, boeken voor diverse leeftijdsgroepen

De kennis hierover bouwde ik (sinds 1999) op als recensent jeugdboeken voor de website christelijkekinderboeken.nl en als voorzitter van de Jury Het Hoogste Woord. Uit ervaring is gebleken dat er eigenlijk ‘te-veel’ te vertellen is.

Daarom is het handig als we vooraf overlegt of doorgeeft over welke onderwerpen u in elk geval meer wilt weten: bijvoorbeeld ‘informatie over de Kinderboekenmaand’, informatie over AVI en CLIB, welke boeken zijn geschikt voor onderbouw, middenbouw, bovenbouw basisschool, over dyslexie, welke niet-christelijke titels zijn geschikt voor de chr achterban, wat zijn trends/ontwikkelingen op chr kinderboekengebied’.

Erik, boekhandel ‘De Schuilplaats’ Alblasserdam: Om als team goed voorbereid de kinderboekenperiode in te gaan, lieten we ons maandag bijpraten en inspireren door Annemarie Prins.  Enthousiast neemt ze je mee in de wereld van het kinderboek. Annemarie overtuigt met haar grote betrokkenheid bij en kennis van het kinderboek en gaat op een ontspannen manier om met de vragen van jou en je team. Met de vele tips die je krijgt, raak je vanzelf (opnieuw) geïnspireerd om kinderboeken te verkópen.

Ineke, bezoeker workshop: ‘Het was erg leuk om vandaag een kijkje te nemen in de wereld van de kinderboeken. Leuk dat je de nadruk legt op plezier in lezen hebben (en niet allereerst op het aanreiken van literair gezien interessante boeken). Wat ik heel leuk aan jou en je presentatie vond is dat je ‘onopgesmukt’ je verhaal vertelt.  Je doet er alles aan dat je publiek (in dit geval de winkelmedewerkers) het gevoel krijgt dat je naast hen staat en niet boven hen. Ondertussen weet je gewoon ontzettend veel. En doordat jij niet bent gekoppeld aan één specifieke uitgever komt je verhaal ook ‘objectief’ over.

Anneke, boekhandel ‘De Rank’ in Kampen: ‘Ik vond het geweldig, als boekhandel zou je elk jaar zo’n bezoek van jou moeten hebben. Als boekhandelaar kun je nu eenmaal niet alles lezen’.

Minke, boekhandel ‘De Fakkel’ te Leeuwarden: ‘Alle mensen, wat weet zij veel!

‘De Echo’ Huizen & De Kandelaar Ridderkerk: Wat was het een inspirerende avond met Annemarie Prins… Allerlei weetjes over christelijke kinderboeken, kinderboekenauteurs, uitgevers en welk boek is geschikt voor ‘wie’. Een aanrader voor elke christelijke boekhandel!

‘De Welle Dedemsvaart:  ‘Een gezellige en leerzame avond gehad met Annemarie Prins. Ons team is weer helemaal bijgepraat en geïnspireerd om goed advies te kunnen geven aan onze klanten op het gebied van kinderboeken’.

Deze workshop kunt u boeken via info@prinssleurink.nl  Voor een workshop vraag ik € 60,00 per avond en reiskostenvergoeding. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Annemarie Prins – De Kruisspin – spin in het web voor christelijke kinderboeken, info@prinssleurink.nl – Zwolle

Lezen met plezier!