Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Zolang je bij me blijft

  • Auteur: Jessica Winter
  • Serie: Julia&Jeremy; dl. 2
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 17.99
  • Pagina\'s: 352
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026622052

Het tweede deel in de serie over Julia & Jeremy gaat verder waar het stopte in het eerdere deel ‘Tot je weer ademen kunt’. Als je je dat verhaal niet direct herinnert, is het lastig ‘instappen’. Wat duidelijk maakt dat je deze delen onmogelijk afzonderlijk van elkaar kunt lezen en eigenlijk direct na elkaar moet lezen.

Jeremy vraagt zich af wat hij met de berichtjes van ene Katherine uit New York aan moet. Ze dringt aan om contact te leggen omdat ze ‘belangrijke informatie over zijn familie’ heeft. Jeremy weet dan nog niet dat die informatie zijn leven totaal op de kop zal zetten.

Maar voor het zover is, belandt Julia in zijn tuin. Ze kan niet meer thuis zijn en het gezin van Jeremy ontfermt zich over haar. Ze kunnen veel voor elkaar betekenen en groeien nog meer naar elkaar toe. Net als in het vorige deel zijn de gebeurtenissen behoorlijk heftig: gebrokenheid, geweld, maar ook vriendschap, geloof en er voor elkaar zijn.

In dit deel weet Jeremy niet wat hij aan moet met de informatie die hij krijgt via Katherina en haar moeder. Jeremy houdt alles voor zich en brengt zijn ouders, vrienden en Julia tot wanhoop, omdat hij met niemand iets deelt. Julia trekt er conclusies uit…

Jeremy zit in de spagaat hoe hij om moet gaan met het gegeven dat er een zeldzame ongeneeslijke ziekte in zijn familie (genen) is, en of hij dit gen ook meegekregen hebt (wel of niet testen), hoe hij verder moet met de uitslag hiervan en – en dit is vooral de inhoud van dit boek – of hij deze informatie deelt met je familie/vriendin/vrienden/school. Dit boek maakt heel duidelijk wat dit gegeven met je leven (kan) doen en hoe je je afvraagt op wat voor manier je verder leven zult/kunt. Het laat ook zien dat het wel of niet delen van deze informatie een grote impact heeft op iedereen om je heen.

Opnieuw een diepgaand verhaal over emoties, geloof, heftige verhalen. Omdat dit boek beter, indringender en intelligenter geschreven is, gaat de vergelijking met de serie ‘Maaike & Domenico’ in zekere zin mank, maar wat betreft onderwerpen, heftigheid van de emoties zijn er zeker vergelijkingen te trekken.

Ook dit deel wordt afwisselend vanuit het perspectief van Jeremy en Julia verteld, waardoor je je goed in hen kunt inleven.

Het is jammer dat er geen volgend deel over Julia & Jeremy volgt, omdat de auteur er voor gekozen heeft om in een epiloog-hoofdstuk een (snel) vervolg te schrijven, waar ook een of meerdere delen aan gewijd zouden kunnen zijn.

Een heftige Young Adult met een onderwerp dat je niet gauw vergeten zult en waarover je zelf ook na gaat denken. Voor jongeren en vooral ook voor diegenen met interesse in gezondheidsgerelateerde onderwerpen.

AP

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE