Yaro en de slippervis

Yaro’s vader is visser van beroep. Yaro wil graag met hem mee, maar zijn vader vindt hem nog te klein. Dan gaat hij alleen op stap met zijn hengel. Steeds als hij denkt beet te hebben, zit er iets anders aan de haak. Waar zijn de vissen gebleven? En wat moet hij nu verkopen op de markt? Yaro bedenkt iets creatiefs.

Vormgeving en illustraties
Dit prentenboek is uitgegeven met een harde kaft. De tekeningen zijn zacht van kleur. De hoofdelementen in de tekening zijn met zwarte pen omlijnd. De illustraties passen goed bij de tekst.

Taalgebruik
Iedere pagina bevat een paar zinnen in eenvoudige taal.

Christelijke karakter
Er komt geen specifiek christelijk karakter naar voren in dit boek. Wel gaat het over het juist omgaan met de natuur, wat past bij het rentmeesterschap.

Doelgroep
Dit boek is geschikt om individueel, in kleine groep of in een klas voor te lezen aan kinderen van 4 tot 8 jaar. Ook kan het gebruikt worden in een les over zwerfafval en op een juiste manier omgaan met de aarde. Wel behoeft het extra uitleg van een volwassene om de boodschap van het boek duidelijk te maken aan de doelgroep, omdat deze niet expliciet naar voren komt, maar meer tussen de regels door te lezen is.

Bijzonderheden
Aan het einde van dit boek staat beschreven hoe je van zwerfafval iets leuks kunt maken. Er worden concrete voorbeelden aangereikt inclusief stappenplan van maken tot exposeren.

Leesbeleving en leesplezier
Een kort, grappig verhaal met een heldere boodschap. In het bijzonder een aanrader om te gebruiken in een klas rondom het thema zwerfafval.

EvR

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/jaro-en-de-slippers-vis:9789087820978

Boekgegevens

Titel:

Yaro en de slippervis

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Buddy Books
Buddy Books

Prijs:

€ 6,95
€ 6,95

Deel deze recensie