Wout Weter en de hond zonder naam.

Wout weet alles over dieren! Met een vader als dierenarts en een moeder als veearts, kan dat ook niet anders. Als Wout op een dag tijdens het mountainbiken een gewonde hond zonder chip vindt, gaat hij op zoek naar de eigenaar, maar dat blijkt een stuk makkelijker gezegd dan gedaan. Lukt het hem de hond zonder naam weer thuis te brengen?

Bestel online

Wout Weter beleeft een groot avontuur in het boek Wout Weter en de hond zonder naam. Het verhaal wordt op een creatieve manier vormgegeven, er wordt namelijk vanuit de ik-persoon geschreven, dus de lezer krijgt alles mee wat Wout zegt en denkt en Wout legt alles uit aan de lezer. Ook worden er verwijzingen gemaakt naar de betekenis van woorden uit het woordenboek, ook ‘googelt’ Wout vaak dingen waardoor de lezer ook nieuwe dingen leest. Het volgende fragment uit het boek laat dit goed zien:

“Kan ik niet bedenken dat ik allergisch ben voor katten? Nee, geen goed plan. Dan had ik dat al veel eerder moeten zijn. Maar het kan toch ook later ontstaan? Allergie (dat heb ik opgezocht) betekent: overgevoelig zijn voor een stof. Daar schiet ik niet veel mee op. Wat is nu weer overgevoelig?”

Ook de lay-out van het boek heeft een grote bijdrage aan de creativiteit van het boek, er wordt namelijk gebruik gemaakt van verschillende lettertypes, de regels verspringen op onverwachte plekken, sommige woorden worden uitvergroot en de illustraties staan op verschillende plekken en zijn van verschillende grootte. Zowel de kenmerken van de inhoud als van de vormgeving maken het boek vooral geschikt voor de gevorderde lezer. Kinderen die net beginnen met lezen, zullen veel moeite hebben met het correct uitvoeren van de leeshandeling, omdat er zo veel gebeurt in het boek.

De opzet van het boek en het verhaal maken dit kinderboek zeker uniek en erg leuk voor kinderen vanaf groep vijf. Wout beleefd een hoop en dit wordt zo verwoord dat je als lezer precies begrijpt wat Wout denkt en doet. Het boek is minder geschikt om uit voor te lezen.

Er worden geen directe verwijzingen gemaakt naar het christelijk geloof.

Wout Weter en de hond zonder naam is een erg leuk boek met een grappig verhaal en een originele opzet waardoor het geschikt is voor kinderen vanaf groep vijf.

RH

Boekgegevens

Titel:

Wout Weter en de hond zonder naam.

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

200
200

Uitgeverij:

KokBoekencentrum uitgevers
KokBoekencentrum uitgevers

Prijs:

15,99 (actuele prijs zie bestel online)
15,99 (actuele prijs zie bestel online)

Deel deze recensie