Boekdetails

Kinderen & geloven

Wie zorgt voor Gilad

  • Auteur: Corine Boone-Bruggink
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 4.95
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789033612206

Mooi geïllustreerd oblong prentenboekje met het Bijbelse verhaal van de barmhartige Samaritaan, die in dit verhaal de naam van Gilad gekregen heeft.

Wie zorgt voor Gilad? is een verhaal dat erg lijkt op een gelijkenis die Jezus eens vertelde. Gilad is op weg van Jeruzalem naar Jericho als hij wordt overvallen en in elkaar geslagen. Gewond en hulpeloos ligt hij daar langs de kant van de weg. Hij bidt, Heere, help! Als hij niet geholpen wordt zal hij sterven. Twee mensen van zijn eigen volk zien Gilad liggen maar helpen hem niet. Dan komt er een Samaritaan die hem wel helpt.

‘Hé, wakker worden!’ Een kruik wordt aan Gilads mond gezet. Gulzig neemt hij een teug van het frisse water. Nu pas kijkt Gilad omhoog naar de mand die hem zo vriendelijk helpt. Een Samaritaan kijkt hem vol medelijden aan. Een Samaritaan? Hoe kan dat? Samaritanen zijn de vijanden van zijn volk!

De Samaritaan brengt Gilad naar een herberg en zorgt goed voor hem.

Er lopen tranen over Gilads wangen. Maar nu van blijdschap. Ook schaamt hij zich. De Heere heeft deze Samaritaan gestuurd. En Gilad had nog wel zo’n hekel aan Samaritanen. Nu heeft juist een vijand hem geholpen. Hij dankt de Heere.

De tekst van het verhaal staat in de illustraties, die de hele pagina beslaan. Willeke Brouwer heeft warme kleuren gebruikt, die het boek een aantrekkelijke uitstraling geven.

Voorin het boek staat een korte inleiding over de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan uit Lukas 10, achterin wordt daar nogmaals naar verwezen. Ook staan er gespreksvragen in over het verhaal en over de toepassing in je eigen leven: Help jij zelf weleens iemand? Wanneer is het leuk om iemand te helpen en wanneer doe je het liever niet?

Leuk om thuis aan tafel te gebruiken, maar ook goed te gebruiken op school of club.

GO

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE