Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Werkmap voor Basisscholen 2019: Op reis

  • Auteur: Liesbeth van Binsbergen, Margriet de Graaf, Hetty Swager
  • Illustrator(s): Michel de Boer
  • Serie: Werkmap Kinderboekenmaand
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Uitvoering: Brochure
  • Uitgeverij: CBC & Platform Chr. Kinderboeken

De Werkmap voor Basisscholen komt jaarlijks uit, een map vol praktische lessuggesties bij het thema en de actieboeken van de Kinderboekenmaand. Dit jaar is het thema ‘Op reis’- reizen/vervoer –

Basisscholen, die lees- en boekpromotie als speerpunten in het onderwijs zien, doen jaarlijks mee met de Kinderboekenmaand (KBM).  Ook in 2019 komen er drie actieboeken uit, rond het jaarthema ‘Op reis’.

Hanneke Mostert, De Banier, schrijft de tekst (illustraties Hester Nijhoff) van het actieprentenboek voor groep 1-3 van de basisschool, 6.95.

Liesbeth van Binsbergen, Columbus, schrijft het actieboek voor de middenbouw, groep 4-5-[6], 5,95.

Leanne van Spronsen, Den Hertog, schrijft het actieboek voor de bovenbouw, groep [6]-7-8.

Tijdens de KBM kan gewerkt worden met de drie actieboeken. De handige werkmap voor basisscholen is hierbij onmisbaar. Zelf het wiel uitvinden hoeft niet meer, als je wilt werken met het thema van de Kinderboekenmaand en met de bijbehorende actieboeken. Met dit Werkboek heb je een map vol vrij kopieerbare bladzijdes ‘hapklare brokken’.

In de werkmap ‘Op reis* ‘zijn uitgebreide verwerkingen, boekbesprekingen en lessuggesties bij de actieboeken en bij het thema vriendschap geschreven. Bij het boek voor de middenbouw en bovenbouw zijn er uitgewerkte lessen bij de boeken en het thema. Natuurlijk is er een uitgebreide titellijst van alle boeken die over dit onderwerp gaan. Ook in 2019 zijn er tips voor voorstellingen bij het thema.

Je kunt met dit werkboek direct aan de slag in je eigen groep of klas. De map in A4-formaat heeft praktische kopieerbare bladen.

Veel lees- en boekenplezier op je reis door zoveel verhalen in de Kinderboekenmaand 2019.