Weg met die draak!

Juf Fiep beleeft alweer haar achtste avontuur met groep drie. Juf ziet bleek: Er komt ‘een man die kijkt of ik het goed doe. of ik wel goed les geef’. Maar juf krijgt ook deze keer nog veel meer op haar bordje: een draak in de klas! Hoe kan dat?: lees deze spannende AVI-M3 thriller voor eerste lezertjes uit groep drie.

Juf en haar klas houden van elkaar, dat blijkt uit alles. Als juf vertelt waarom ze zo bleek ziet, neemt de klas het voor haar op: ‘ik ga naar hem toe en sla hem op zijn neus’. Juf is bezorgd omdat er zo vaak wat gebeurd in haar klas. Dan weer een beer op het plein of een bom in de klas of een dief. (dat heb je toch allemaal al wel gelezen in de andere boekjes over juf fiep!)

Als er op de deur geklopt wordt, is juf bang. Maar er is niks aan de hand. Het is kas maar. Hij is te laat. Hij heeft een ei in zijn hand.

Even later komt de man binnen. Hij gaat achterin de klas zitten en noteert wat er allemaal verkeerd gaat in de klas. Wat is dat dan? ‘kind loopt door de klas. juf fiep geeft geen straf. En ‘juf fiep druk met ei. in plaats van met de les’. En ‘draak in de klas!! juf doet niets!’

Wat gebeurt er dan? Dat moet je zelf lezen. Dat kun je best als je in groep drie zit…

Maar, komt het goed met de man? Nou, er komt later nog een man bij. Nu zijn er twee mannen. Oei. Mag juf Fiep les blijven geven in groep drie?

De levendige illustraties van Marja Meijer sluiten perfect aan bij dit spannende verhaal vol vaart. De plaatjes zijn minstens zo spannend als het verhaal.

Voor alle dappere kinderen van groep drie (AVI M3) die niet te gauw bang zijn: Lees dit spannende verhaal over juf Fiep en de draak. Durf je het wel?

De serie van Juf Fiep is een must voor alle groepen drie. Leren lezen is nog nooit zo leuk geweest!

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Weg met die draak!

Jaar van uitgave:

2015
2015

Aantal pagina’s:

48
48

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

6.95
6.95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.