Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Wat moet je doen met een idee?

  • Auteur: Kobi Yamada
  • Illustrator(s): Mae Besom
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 14.90
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Paolo
  • ISBN: 9789082545371

Wat moet je doen met een idee? Tja, dat is best een goede vraag. Je kunt het voor jezelf houden. Het verstoppen. Het loslaten. Doen alsof het er niet is. Of je kunt het eten geven. Ermee spelen en werken. Het beschermen. Zorgen dat het groeit. En het werkelijkheid laten worden.

In dit veel bekroonde prentenboek, dat aan de andere kant van de oceaan een enorme bestseller werd, krijgt een kind een idee. Eerst weet het niet zo goed wat het ermee aan moet, maar het laat het jongentje niet los en naarmate hij er meer in gaat geloven, neemt het idee grotere vormen aan. Zelfs als mensen zeggen dat het niets is, dat hij er afstand van moet doen, houdt hij eraan vast en dan, op een dag, gebeurt er iets wonderlijks…

Al heb ik het idee dat kinderen – vooral op jonge leeftijd – nog niet zo veel nadenken over wat ze met een idee moeten doen, is dit een inspirerend prentenboek voor jong en voor oud. Niet alleen kinderen, maar ook volwassenen mogen soms weleens worden aangespoord om hun idee te omarmen, de kans te geven om het te ontwikkelen en te zien wat er dan gebeurt.

Bijzonder is dat het verhaal niet alleen wordt uitgedrukt in tekst, maar ook in beeld – geweldig beeld. Juist de illustraties maken dat het boek zich goed leent om de kleinere kinderen, die zich wellicht niet zo aangesproken voelen door de tekst, te leren dat ideeën – hoe onuitvoerbaar ze misschien ook lijken – iets zijn om in te geloven. Om de wereld mee te verbeteren.

Ondanks dat het jammer is dat je niet te weten komt wat dat ‘briljante’ idee nu eigenlijk inhoudt, is Wat moet je met een idee? leuk, leerzaam en inspirerend voor jong en oud.

Een bijzonder boek van een bijzondere uitgever, Paolo, die telkens weer pareltjes weet te vinden…

DH

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of

BESTEL ONLINE