Wat is een nieuw hart, mama?

In de klas vertelt juf het Bijbelverhaal over Adam en Eva, die niet naar de Heere luisterden en verkeerde dingen deden. Daarom moesten ze weg uit het paradijs. Juf legt uit dat wij ook verkeerde dingen doen en daarmee de Heere verdriet doen. En dat we daarom een nieuw hart moeten krijgen. Hanna begrijpt het niet zo goed. Moet ze dan geopereerd worden? Gelukkig legt mama uit wat ermee bedoeld wordt: ons hart is vanbinnen zwart en hard als een steen. Maar de Heere Jezus wilde aan het kruis voor onze zonden sterven. En Hij wil ons hart veranderen, als we daarom bidden.  

Vormgeving en illustraties
Op het omslag van dit vierkante boekje staat een eenvoudige kleurentekening van Hanna bij haar mama op schoot. In het boek staat naast elke tekstpagina een vergelijkbare paginagrote illustratie, waarbij de gezichten wat onnatuurlijk overkomen. Het boek is in ingedeeld in 11 korte hoofdstukken.

Taalgebruik
De auteur gebruikt eigentijdse taal. Het boek zal het meest geschikt zijn om voor te lezen.

Christelijke karakter
De toch wat moeilijke materie van wat er met een nieuw hart wordt bedoeld, wordt goed uitgelegd. De auteur gebruikt daarvoor enkele voorbeelden om het te verduidelijken. Zoals de uitleg van opa: : ‘De Heere kan en wil jou een nieuw hartje geven. Hij wil ons hart veranderen. Het moet zacht worden.’ De terminologie van een nieuw hart zal niet voor iedereen even herkenbaar zijn. De liederen die thuis en op school gezongen worden, zijn psalmen.

Doelgroep
Deze uitgave is bedoeld voor kinderen vanaf ca. 5 jaar.  Zelf lezen kan vanaf ca. 8 jaar.

Leesbeleving en leesplezier
Verzorgde uitgave, waarin een moeilijk onderwerp op een toegankelijke wijze aan jonge kinderen wordt uitgelegd.

DvdG

Boekgegevens

Titel:

Wat is een nieuw hart, mama?

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

€ 10,95
€ 10,95

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.