Boekdetails

Kinderen & geloven

Voorleesbijbel

  • Auteur: Edith Mulder-de Vree Rudy van Moere
  • Illustrator(s): Paul Oole
  • Serie: Voorleesbijbel
  • Jaar van uitgave: 2019
  • Prijs: 29,95
  • Pagina's: 256
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Nederlands Bijbelgenootschap
  • ISBN: 9789089122063

Het eerste deel van een gloednieuwe driedelige kinderbijbel voor kinderen van 4-7 jaar. Elk deel bevat 52 bijbelverhalen. In dit eerste deel lezen we verhalen van de schepping tot en met koning David. Met mooie, kleurrijke, aansprekende illustraties van Paul Oole.

Inhoud:

52 bijbelverhalen uit het Oude Testament, vanaf de schepping tot en met David/Koning Saul. In de inhoudsopgave zie je alle titels van de genummerde verhalen, aangevuld met de bijbehorende bijbelgedeeltes. Aan het eind van het boek wordt afgesloten met informatie voor de voorlezer over de verhaler. Daarbij wordt gemotiveerd welke keuzes er bij de verhalen gemaakt zijn.

Deze voorleesbijbel is een samenwerking van het NBG en de kerk van de Zevendedags Adventisten (ZA).  Het is afwachten – in latere delen van deze serie – in hoeverre de leer van de ZA door zal klinken in deze bijbel, bijvoorbeeld de leer over het duizendjarig rijk, de sabbath.

Taalgebruik:

De verhalen zijn verteld in korte zinnen, in laagdrempelig begrijpelijk taalgebruik, dat jonge kinderen goed zullen kunnen volgen en wat fijn voor te lezen is. ‘Daar gaat Lot met zijn vrouw en zijn twee dochters. De zon komt op en het wordt dag. Lot en zijn dochters komen veilig aan in het kleine stadje Soar. Maar waar is de vrouw van Lot? Ze heeft toch nog een keer naar Sodom gekeken. Een van de twee mannen had gezegd: ‘Jullie mogen niet meer naar Sodom kijken’. Toe de vrouw van Lot toch naar Sodom keek, werd ze zo stijf als een steen. Ze is niet in Soar gekomen. Wat verdrietig!’

Moeilijke gebeurtenissen – die jonge kinderen nog niet zouden kunnen begrijpen of die te heftig zijn – worden op een kindermanier verteld. Bijvoorbeeld: bij Lot wordt niet verteld wat de mannen in de stad van plan zijn te doen, bij het offer van Abraham wordt verteld dat Abraham zijn zoon aan God moet geven.

Illustraties:

De grappige illustraties van Paul Oole zijn kleurrijk en vol expressie. Ze zijn telkens tegen een zachte aquarel-pastelkleurige achtergrond getekend. Er is veel op te zien, je ziet de emoties op de gezichten. Voor (jonge) kinderen een plezier om naar te kijken.

Vormgeving:

Een kloek boek in vrij groot formaat, iets smaller en kleiner dan A4. Elk hoofdstuk is genummerd met een zachtblauwe vette letter. De tekst is gedrukt in een heldere duidelijke letter. In het verhaal zijn tussenkopjes opgenomen in een lichtbruine vette letter. Vrijwel alle bladzijden zijn geillustreerd, waardoor er voor de jonge kinderen bij het voorlezen telkens veel te zien is. Alles bij elkaar een heel prettige heldere lay-out. Omdat er nog twee delen na komen, wordt alles bij elkaar een grote serie van drie kloeke voorleesboeken.

Doelgroep:

Een heel geschikte mooi uitgegeven voorleesbijbel voor jonge kinderen vanaf 3 tot ongeveer ongeveer 7 jaar.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE