Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Voor nu of altijd?

  • Auteur: Jeanette Molema
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 12.50
  • Pagina's: 280
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085432913

Uit het oog, uit het hart? Hoe gaat het met de liefde tussen Philippa en Wander?

Jeanet Molema heeft een ‘ontspannen hand’ van schrijven. Haar boeken lezen altijd heerlijk weg. Molema is een echt mensen-mens en laat dat in haar boeken zien door verhalen over levensechte personages, met hun eigen ups en downs, waarin het niet mooier gemaakt wordt dan het is. Er is altijd een flinke dosis psychologie in verweven en … een thrillerachtig aspect. In dit boek laat ze dat opnieuw zien. Een fijne paperback voor de zomer met alle ingrediënten voor uren leesplezier met de verliefde Philippa in de hoofdrol. Philippa kenden we al uit het boek ‘Eerste kus’.

Wander, de vriend van Philippa, gaat in Wageningen studeren. Hij woont in een huis, samen met zijn vrienden Sam en Hielke. Als Philippa hem meehelpt met verven in zijn nieuwe kamer, maakt ze al direct kennis met Zahra, die in een verfwinkel in de buurt werkt. Zahra flirt met Wander, waar Philippa niet zo blij mee is…

Philippa reist terug naar Zeeland, waar Wander en de andere twee vrienden ook vandaan komen. Als snel komt ze er achter dat Wander helemaal opgeslokt wordt door het studentenleven. Of ook door Zahra? Philippa weet het niet zo goed meer. Is Wander te vertrouwen, is hij nog steeds haar vriend of is er al een ander? Ze leert van haar ouders. Hoe weet je of je vriend de ware is? ‘Hij was de eerste bij wie ik het gevoel van thuiskomen had’, hoort Philippa haar moeder zeggen. Een eye-opener voor haar, om over na te denken. Is Wander dat voor haar?

In Zeeland blijkt dat haar vriendinnen Sanne en Miep haar hebben opgegeven voor een wedstrijd voor Hollands beste singer-songwriters. Spannend! Maar thuisgekomen wacht haar een nare verrassing. Ze krijgt een soort dreigbrief, waarop foto’s van haarzelf van Facebook staan.

Toch doet ze mee en wint. Ze zingt over de dingen die haar bezighouden, over liefde en vertrouwen: ‘Woorden kunnen slaan en pijn doen, woorden helen en verzachten, woorden kunnen zeggen dat ik van je hou. Maar is er altijd, wel altijd en altijd?’
Philippa krijgt de zaal mee, ze mag mee naar de volgende ronde in Ede.

Ondertussen blijft Wander in Wageningen, maar houdt Sam, een van de andere vrienden, wel contact met Philippa. Ze proberen er achter te komen wie de dreigbrieven, die van tinten geel, oranje naar rood gaan. Philippa vraagt zich nog steeds af of Zahra een rol speelt in Wanders leven, maar krijgt daar geen duidelijkheid over. Tot de eindronde van de Singer-Songwriterwedstrijd er is. Philippa reist op tijd naar Wageningen. Hoe zal het bij Wander zijn? Hoe zal de wedstrijd gaan?

Een spannend en romantisch verhaal dat je in een adem uitleest. Een heerlijk boek voor zomer 2015. Lezen!

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE