Boekdetails

Kinderen & geloven

Vier het samen – met je gezin toeleven naar de christelijke feestdagen

met je gezin toeleven naar christelijke feestdagen

  • Auteur: Nieske Selles-ten Brinke
  • Illustrator(s): Chantal Kees
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 22.50
  • Pagina's: 80
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033817359

‘Ik vind het belangrijk om mijn kinderen door te geven dat God er altijd voor hen is’.

Dit zegt Nieske Selles, (pleeg-)moeder van drie zonen en twee dochters. Zij wil met dit boek op een creatieve manier, met vertellingen, tijdens gesprekken met kinderen, met God bezig zijn. Om zo al pratend en spelend dichtbij God te komen. ‘Vier het samen’ is een inspirerend boek rond (christelijke) feestdagen voor iedereen die zijn geloofsopvoeding serieus wil nemen.

Nieske Selles laat in dit boek zien dat je met goede voorbeelden als ouders je kind mee kunt nemen. Hoe je dat doet, hangt af van hoe je zelf bent, maar ook van de behoeften van het kind zelf en de ontwikkelingsfases waarin het zich bevindt. Daarom start Selles met een overzicht van de ontwikkelingsfases en geeft aan welke vorm van geloofsopvoeding hierbij past. Heel praktisch.

In dit boek komen de volgende feesten aan de orde: Advent & Kerst – Oud & Nieuw – Biddag & Dankdag – Goede Vrijdag & Pasen – Hemelvaart – Pinksteren – Doopdag – Verjaardag.

Bij alle feesten wordt eerst verteld wat je eigenlijk viert bij dit feest, wat de betekenis is.
Hierna volgen Bijbelleessuggesties: Bijbelgedeeltes die bij het feest aansluiten.
Bij een aantal feesten is een (vrij) voorleesverhaal toegevoegd, mooi om bij het feest voor te lezen.
Hierna volgen creatieve werkvormen. Ze zijn bedoeld als suggestie, om te doen wat bij jou als ouder en bij je kind past. Het zijn allemaal werkvormen, waarmee je toeleeft naar het feest, waarbij je je bewust wordt van de boodschap, de bedoeling van het feest. Ook werkvormen die het feest opvrolijken, versieren.
Bij de christelijke feestdagen (Kerst, Biddag/Dankdag, GoedeVrijdag+Pasen, Hemelvaart, Pinksteren) zijn op kinderen gerichte gesprekspunten opgenomen, met vragen die je bijvoorbeeld uit een mandje haalt.
Met muziek kun je de sfeer van een feest ook dichtbij halen. Bij Kerst en GoedeVrijdag/Pasen zijn toepasselijke tips voor liedjes opgegeven.
En tenslotte: feestelijk eten & drinken met elkaar maakt het feest helemaal af. Hoe ziet je tafel eruit bij een feest. Hoe is het versierd? Wie zijn erbij? Wat eet je?

Het boek is heel verzorgd uitgegeven, A4-formaat, een stevige kaft. stevig dik papier, een prettig lettertype, aantrekkelijke kleurrijke illustraties, alle tekst en verwerkingen mooi ingekaderd in bruin, met toepasselijke symbolen ernaast geplaatst. Een mooi boek wat betreft inhoud en uitstraling.

‘Vier het samen’ is een verrijkend boek.

Wat mooi om met je gezin deze feesten te vieren op deze manier. Als je de feesten zo viert zal de betekenis ervan langer blijven hangen, zal de feestelijke sfeer ertoe bijdragen dat je kind/je gezin/je klas/ je club er verlangend op terugziet en naar uitkijkt. Veel tips en suggesties zullen ook bruikbaar zijn op de basisschool, op het kinderdagverblijf of in de club van de kerk.

Nodig Nieske Selles ook uit op jouw basisschool of in jouw kerk/gemeente. Ze wil graag haar kennis & ervaring over dit onderwerp met je delen. Ze is te boeken via haar website.

AP

 

Koop dit boek in je plaatselijke (christelijke) boekwinkel

of

BESTEL ONLINE