Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Vet oud! Legendarisch

Bekende en onbekende mythen, sagen en legenden voor jongeren in 25 verhalen

  • Auteur: Aant Jelle Soepboer Richard Zuiderveld
  • Illustrator(s): Richard van de Pol
  • Serie: Vet oud!
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 19.95
  • Pagina's: 208
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Karakter
  • ISBN: 9789045210025

Het derde deel in de serie ‘Vet oud’!  In dit ‘legendarische’ boek 25 verhalen over mythen, sagen en legenden, voor jongeren.

Richard Zuiderveld en Aant-Jelle Soepboer vertellen in dit boek verhalen waarvan je niet zeker weet of ze echt gebeurd zijn. Het zijn allemaal heel oude verhalen, mythen, sagen en legenden die bij het open haardvuur en bij feesten en bijzondere gebeurtenissen doorverteld werden. Soms zijn ze griezelig of bijzonder, over monsters, helden, demonen, goden. Over dood en leven, liefde, verdriet en opoffering.

We lezen verhalen over oude sjamanen, over het oude Egypte, godenverhalen van de oude Grieken, over de Romeinen, over de Germaanse Attilla de Hun, en natuurlijk over koning Arthur en de ridders van de Ronde Tafel, over het beroemde monster van Loch Ness in Schotland, over Scheherrazade en de verhalen van 1000 en een nacht. Misschien ken je wel een paar van die verhalen: De zeven reizen van Sinbad de zeeman, Aladin en de wonderlamp en Ali Baba en de 40 rovers, verhalen over ridders en draken, over Columbus die de nieuwe wereld ontdekte, over de zeereizen van de Vliegende Hollander. Het spannende verhaal van de golem van Praag, een monster dat de vervolgde joden in die stad beschermde. Opeens klinkt ook de lage stem van rabbi Low. ‘De golem zal ons beschermen, ga aan de kant’. Dan roept hij een oud gebed in het Hebreeuws en het wezen duwt de mensen rond Uri aan de kant en pakt de jongen in zijn grote armen. De menigte wijkt meters achteruit, sommige mensen slaan op de vlucht, de rest kijkt in complete verslagenheid toe hoe het wezen zich omdraait en Uri voorzichtig verderop neerlegt. Een moment kijken Dina en het wezen elkaar aan.

Het horrorverhaal van de vampier Dracula, over Skandinavische trollen, verhalen over spoken, over Sherlock Holmes, verhalen over complottheorieen: wat is er nu eigenlijk echt gebeurd en kan wat is gebeurd? En een verhaal hoe de eindtijd er uit zou kunnen zien.

Oftewel een dik boek vol bijzondere, spannende, griezelige verhalen. Voor alle kinderen die wel eens wat willen beleven en niet van ‘saaie boeken’ houden. Van die 25 verhalen zijn er vast een paar verhalen bij die jij ook wel eens wilt doorvertellen op een avond bij het kampvuur.

Ook dit boek zit vol extra weetjes, tekeningen, kaartjes, extra informatie, wist-je-datjes. Een heerlijk boek voor nieuwsgierige jongeren.

AP

 

Vet oud Europa’ met legendarische verhalen over Europa, is te koop: BESTEL ONLINE