Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Verstopt

  • Auteur: Jose Kwakkel
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 8.50
  • Pagina\'s: 88
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Om Sions Wil
  • ISBN: 978-94-91586-64-4

Op een dag krijgt Geert een grote verrassing te horen. Er wordt een baby bij hem thuis geboren en hij wordt grote broer. Geert is erg blij, want hij was altijd ‘enig kind’. Iedereen mag weten dat er een baby komt.

Geert heeft leuke vrienden met wie hij een geheime hut gaat bouwen. Ze willen vast oefenen met hutten bouwen voor het huttendorp in de vakantie. Ze bouwen de hut dichtbij een kantoor. Ze weten niet wat voor kantoor het is, tot ze ontdekken dat het een abortuskliniek is. Als Geert en zijn vrienden begrijpen wat dat betekent, zijn ze geschrokken en verdrietig. Geert kan zich niet voorstellen dat je je baby niet wilt houden. Hij besluit zijn spreekbeurt over abortus te houden.

Dit klinkt heel zwaar, maar het is verder een redelijk luchtig boekje over Geert en zijn vrienden, over Geert die met zijn vader een echte stoere papadag houdt (leuk!) en natuurlijk hoe er eindelijk een baby geboren wordt. Wanneer?

Een minder geslaagde toevoeging is het onderdeel over de zwerver die niet eerlijk is en bij christenen langsgaat.

Een vriendelijk geschreven kinderboek met een prettige rustige lay-out, 9+, voor jongens en meisjes, waarin tegelijk nagedacht wordt over abortus. Jammer dat de auteur het nodig vond websites voor de spreekbeurt van Geert expliciet te noemen. De auteur put zich gelukkig niet uit in details waardoor het onderwerp ‘behapbaar’ is voor kinderen.

Een paar keer worden gedeeltes van psalmen – in oude berijmingen – worden afgedrukt. Hierdoor zal dit boek het meest aansluiting vinden bij j/m uit de reformatorische doelgroep.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE