Boekdetails

Kinderen & geloven

Verhalen uit de Bijbel

  • Auteur: Kathleen Long Bostrom
  • Illustrator(s): Dinara Mirtalipova
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 19.99
  • Pagina's: 128
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026622182

Een prachtig vormgegeven kinderbijbel met bijzondere illustraties en erg mooi taalgebruik.

Inhoud
Het boek bevat zeventien bekende Bijbelverhalen voor jonge lezers vanaf ongeveer negen jaar: negen verhalen uit het Oude Testament en acht verhalen uit het Nieuwe Testament. Leuk is dat de laatste bladzijde van het boek een opsomming weergeeft van de verhalen en de bijbehorende tekstgedeeltes waar je ze terug kunt vinden in de Bijbel. De verhalen blijven dicht bij de inhoud en boodschap van de oorspronkelijke Bijbelteksten en laten de rode draad zien die er door de Bijbel loopt.

Vormgeving
Het boek heeft een fijn groot, vierkant formaat met goudfolie ‘schrijfletters’ en versiering aan de voorkant van de omslag en in een matblauwe linnen band. Het linnen lijkt wel snel te beschadigen. De bladzijdes zijn van stevig papier. De letters zijn omzoomd door een mooie illustratie-band waarin je de slang, de boot van Noach, baby Jezus met Jozef en Maria, engelen en dieren herkend. De prachtige cover met goudfolie maakt het een mooi cadeau om te geven, geeft het een leuke uitstraling voor in de kast of aan tafel, maar is misschien minder aansprekend voor de kinderen zelf.

Illustraties
Het boek bevat mooie aquarel afbeeldingen die de verhalen ondersteunen. Veel illustraties zijn paginavullend. De illustraties zijn vormgegeven door Dinara Mirtalipova. Zij is opgegroeid in Oezbekistan en de Russische cultuur zie je terug in de vormgeving van de illustraties. Ze heeft zachte tinten gebruikt, waardoor het geheel warm oogt.

 Taalgebruik
Dit boek schrijft al zo mooi over de schepping dat je het bijna zintuiglijk voelt ‘God dacht na en mijmerde en fantaseerde. ‘Ah’! zei hij toen.‘Land! En zee!’ En hij verzamelde het water in fonkelende oceanen en zeeën, in spiegelgladde meren en wiebelige beekjes en in dansende rivieren. Het land kwam tevoorschijn, voorzichtig en verlegen, en het kreeg een plekje onder de hemel. Machtige bergen en valleien. Rotsen, zand en klei. ‘Goed’, zei God.

Doelgroep
Geschikt om thuis en op school voor te lezen en zelf te lezen. De verhalen nodigen uit om met wat oudere kinderen na te lezen in de Bijbel.

Fragment
‘Ik heb goed nieuws voor jullie’, zei Jezus. ‘Ik wil jullie graag vertellen hoe je een leven kan leiden tot eer van God. Heb je het gevoel dat je niets waard bent? vroeg hij aan de mensen. ‘Dat is niet waar. De hemel is van jou. God is met je. Ben je verdrietig? God zal je troosten, altijd. God is met je. Ben je verlegen? Je zal de hele aarde krijgen. God is met je. Heb je honger en dorst naar God? Hij zal je vullen met zijn liefde. God is met je.

Oordeel
Door de ontzettend mooie kaft echt een Bijbel die je cadeau zou doen. Leuk om samen te lezen vanaf een jaar of negen.

+ Prachtige omslag
+ Illustraties met duidelijk Russische invloeden
+ Taalgebruik

AM

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE