Verdoofd

Mikolaj heeft geen moeder meer, zijn vader laat niks van zich horen en hij woont bij zijn oma. Maar als zijn oma ernstig ziek wordt, reageert hij dit af op straat. Hij is boos. Een inlevend verhaal over tieners gebaseerd op een krantenbericht over autobranden in Gouda. Wat is de oorzaak van gedrag van tieners? Waarom doen ze wat ze doen?

Mikolaj heeft het prima bij zijn oma, maar is ondertussen wel boos op zijn vader die niks van zich laat weten. Met zijn oma samen doet hij leuke dingen als bowlen. Tot oma ineens zware buikklachten krijgt.

Mikolaj wordt ongerust. Waar moet hij terecht zonder zijn oma. En waarom hoort hij niks van zijn vader? Uit boosheid sluit hij zich aan bij verkeerde vrienden, brengt hij pakjes rond en doet mee aan vernielingen.

‘Hier gebeurde het! Mikolaj kijkt naar de bushalte waar oma een paar dagen geleden in elkaar zakte. Al tig keer heeft hij dat moment in zijn gedachten opnieuw beleefd, maar nu hij op de plaats zelf staat, komen de herinneringen nog heftiger terug. Was hij maar nooit… En als… Nee, kappen! Hij moet opschieten’ (…)

Gelukkig heeft Mikolaj ook andere contacten… En is dit tegelijk een verhaal van hoop.

Hans Mijnders, laat in dit boek zien dat er achter ‘verkeerd gedrag’ van tieners/jongeren, andere redenen dan ‘alleen’ vandalisme kunnen zijn, maar redenen ontstaan als gevolg van rouw, eenzaamheid, verlies, verdriet. Hij schreef dit boek naar aanleiding van een reeks autobranden (2019)  in Gouda. Dit is zijn 48e boek, waarin hij opnieuw een ‘actueel, herkenbaar’ verhaal schreef voor tieners.

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Verdoofd

Jaar van uitgave:

2020
2020

Aantal pagina’s:

119
119

Uitgeverij:

Columbus
Columbus

Prijs:

11,99
11,99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.