Veilig in de storm

Petrus gaat met zijn vriend Jezus vissen. Jezus is moe en valt in slaap. Hij slaapt diep, Hij wordt zelfs niet wakker van de storm.Petrus is bang dat de boot omslaat…Gebaseerd op het bijbelverhaal uit Marcus 4:35-41

Een prentenboek met veel grote duidelijke illustraties en vlot lopende rijmende tekst.

Veilig in de Storm is een deeltje in de Blije Baby Bijbel serie, speciaal geschreven voor peutertjes. En dat is goed gelukt.

Vormgeving en illustraties
De platen zijn eenvoudig, duidelijk en in heldere kleuren. Het zijn er ook heel veel. Je gaat langzaam door het verhaal en dat is ideaal voor de doelgroep.

Taalgebruik
De tekst is eenvoudig en op rijm. Alhoewel aan het eind opeens toch een paar moeilijke woorden staan en een vergelijking die misschien wat te hoog gegrepen is voor peuters (“als er zwarte wolken komen, maakt Hij ook jouw lucht weer blauw”). Maar zonder dit laatste stukje is het verhaal heel duidelijk uitgelegd.

Bijzonderheden
Wat het extra leuk maakt zijn de geluiden in het boek, die aanmoedigen tot meedoen of aanzetten tot gebaren. ‘Dag, dag’ en zwaaien, klots, klots (het water), gaap, gaap en snurk, snurk, ssst, plons en brrr…

TvD

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/ongecategoriseerd/veilig-in-de-storm:9789087820893

Boekgegevens

Titel:

Veilig in de storm

Jaar van uitgave:

2022
2022

Aantal pagina’s:

32
32

Uitgeverij:

Buddy Books
Buddy Books

Prijs:

12.50
12.50

Deel deze recensie