Uitdaging voor Paola

In de serie ‘Vier vriendinnen’ nu aandacht voor Paola, in ‘Uitdaging voor Paola’, wanneer zij besluit te gaan lijnen. Een uitdaging!

Paola besluit te gaan lijnen. Ze vindt zichzelf te dik. Heel lastig voor haar, omdat ze ook nog in een bakkerij werkt. (jammer, stereotype!) Hoewel je in het boek er niet meer van merkt dan dat ze rondes overslaat bij een koekje of hapje, valt ze telkens veel af. Tegelijk krijgt ze meer contact met Taco, met wie ze afspreekt een dagje mee te gaan rijden op de vrachtwagen. Ze slaat de aandacht van Diederick af. Ze ziet hem wel veel omdat haar broer verliefd is op de zus van Diederick.

Tegelijk zijn de vier vriendinnen ook regelmatig samen en gaan ze met elkaar op vakantie. Paola is erg verliefd op Taco, maar als hij besluit op het buitenland te gaan rijden, maakt ze de verkering uit omdat ze opziet tegen veel alleen zijn. Dit snelle besluit doet niet alleen de wenkbrauwen fronsen bij de vriendinnen, maar ook bij de lezer, die dit niet helder kan volgen.

Het idee van dit boek – onderdeel van een serie over vier vriendinnen – is erg leuk, maar helaas zijn de personages en de gedachtegangen van hen niet erg overtuigend en duidelijk uitgewerkt. Dat is jammer. Maar het is wel een laagdrempelig leesboek over vier vriendinnen. Meisjes 13+

Een goed voorbeeld van een auteur die over een vergelijkbaar onderwerp schrijft is Joke van Winkel, met bijvoorbeeld ‘Dit blijft mijn geheim’ .

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Uitdaging voor Paola

Jaar van uitgave:

2018

Aantal pagina’s:

147

Uitgeverij:

Den Hertog

Prijs:

13.50

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.