Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Tot je weer ademen kunt

Julia & Jeremy; dl 1 - 'niet zomaar een liefdesverhaal'

  • Auteur: Jessica Winter
  • Serie: Julia & Jeremy; dl. 1
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 17.99
  • Pagina's: 352
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621970

Tot je weer ademen kunt’ is het eerste deel van een nieuwe serie over Julia & Jeremy: Een realistisch, intelligent geschreven jeugdroman met heftige problematiek en erg veel problemen: Over gebrokenheid en geweld in (pleeg-)gezinnen, geweld, dood, rouw, maar ook over vriendschap, voldoen aan verwachtingen van ouders, er zijn voor elkaar en geloof.

Julia en Jeremy gaan totaal niet met elkaar om op school, eerder probeert Julia de populaire sportieve Jeremy als het even kan te vermijden. Jeremy heeft geen idee wie Julia werkelijk is, ziet alleen dat ze vooral samen is met haar beste vriendin Grace.

Maar op een dag ontdekt Jeremy iets wat hem schokt en doet nadenken over Julia. Dit is het moment waarop het verhaal eigenlijk echt op gang komt. Wie is Julia eigenlijk en wat voor leven leidt zij? Hij weet dat haar broer Joshua twee jaar geleden is omgekomen bij een auto-ongeluk, maar hoe het allemaal precies zit, weet hij niet.

Jeremy probeert achter het geheim van Julia te komen, maar zij is meer dan begaafd in het omzeilen van vragen en geeft vooral geen openheid van zaken. Ook vriendin Grace laat niets los, zij heeft ook genoeg te verbergen… Jeremy vermoedt iets, maar hoe het echt is, daar heeft hij geen idee van.

Tot hij haar op een feestje ophaalt, dronken. ‘Soms wil ik niet meer, Jeremy. Ik kan gewoon niet meer’. Jeremy ontdekt Julia’s thuissituatie en kan maar een ding doen…

Een Young-Adult met realistische en veel schokkende gebeurtenissen, geloofwaardig geschreven, met een enorme cliffhanger tot slot. Er moet wel een deel volgen, want je wilt weten hoe dit verder gaat. Door het wisselende vertelperspectief lees je het verhaal afwisselend vanuit Julia of Jeremy.

Uitgeverij Callenbach brengt deze serie als ‘een serie voor de fans van Maaike & Domenico’. Het zou kunnen, maar dit boek heeft veel meer niveau en inhoud en is minder ‘himmelhoch jauchzend, tum Tode betrubt’. Bijzonder is dat de auteur in Oostenrijk (Linz) woont, maar schrijft in een typisch Amerikaanse setting in Massachusetts.

AP

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE