Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Top voor Sarah

  • Auteur: Ada Schouten-Verrips
  • Prijs: 9.95
  • Pagina\'s: 128
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Om Sions Wil
  • ISBN: 978-94-91586-66-8

Als Sarah merkt dat haar ouders vreemd reageren, blijkt er wat aan de hand te zijn. Top voor Sarah is een boek voor meisjes 12+ over Sarah. Ze heeft leuke vriendinnen, is stiekem verliefd op Jeroen en komt uit een fijn gezin. Maar op een dag is het anders. Het gaat niet goed met het bedrijf van Sarahs vader, er is fraude gepleegd en het bedrijf gaat failliet. Sarah  zit in de klas bij Lucia, haar vader was de fraudeur. In het dorp waar Sarah woont, wordt er onmiddellijk over gekletst.

Eerst weet Sarah zich niet goed houding te geven tegenover Lucia, maar haar vriendin laat merken dat dat niet aardig is. En ook Jeroen laat merken dat Lucia niks kan doen aan het gedrag van haar vader. Maar er gebeuren ook rare dingen, gekke telefoontjes. En dan wordt Lucia bedreigd. Wat gebeurt er allemaal? De politie komt er aan te pas en uiteindelijk wordt het ‘eind goed…al goed’.

De auteur heeft ervoor gekozen het woordje ‘Top’ als stopwoord voor Sarah te gebruiken, wat ze te pas en te onpas doet, ook op momenten waar een woordje als Top niet bij past. ‘Top, dit was niet goed’. Dat maakt het verhaal minder geloofwaardig. Ook is het jammer dat er ‘ouderwetse’ woorden, die meer bij ‘ouderen’ passen, worden gebruikt, als ‘‘verslapen, lui'(vijftigerjaren-uitdrukking’ en  ‘tjoh’ en clichés als ‘dat was betere koek’.

Voor meisjes 12+

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE