Tim en Taco vinden een schelpenschat

Spannend verhaal in de serie over Tim en Taco. Tim en Taco kamperen op Terschelling en besluiten mee te doen aan de wedstrijd ‘Maak je eigen schelpenmuseum’.  Een leuk geschreven en spannend boek voor kinderen die van spannende boeken, de natuur, schelpen en boeken over kamperen op een Waddeneiland houden.

Dit is het 3e dl over Tim en Taco, na ‘Tim en Taco op Terschelling’ en ‘Tim en Taco redden een zeehond’.

Tim en Taco kamperen op een natuurcamping. Ze doen mee met een wedstrijd om een mooi schelpenmuseum te maken. Voorwaarde is dat je de schelpen zelf op Terschelling gevonden hebt. En daarom gaan de twee jongens in de storm naar zee, want bij paal 24 kun je nog wel eens wat vinden. En wat ze ontdekken! De jongens vinden een schat in twee kunststof vaatjes, er zitten prachtige schelpen in. Maar hoe kan dit?

Kunnen de schelpen in de vaatjes meedoen met de wedstrijd? Taco vindt van wel. Ze hebben ze toch zelf gevonden. Geen speld tussen te krijgen!

En dan zijn er twee mannen die ook veel van schelpen weten en veel belangstelling hebben voor de schelpenmuseumwedstrijd. Floor, hun vakantievriendinnetje, vertrouwt de twee mannen niet en maakt stiekem foto’s van ze. Waarom willen die mannen zoveel van hen weten?

Er volgt een echt avontuur op het eiland, waarbij de jongens een grote rol spelen. Hoe? Dat moet je natuurlijk zelf lezen.

In dit boek lees je ook veel over mooie bijzondere schelpen en de namen die ze hebben. Want, heb jij wel eens van een schelpen met de namen noordhoren en een noordkromp gehoord? Vind jij schelpen ook mooi? Als dat zo is, vind je dit een heel fijn boek.

Misschien komt er nog wel een boek over Tim en Taco, want ze worden in dit verhaal uitgenodigd om ook in het Schelpenmuseum van Thijs op Schiermonnikoog te komen kijken. Wie weet?

Lieke van Duin, de auteur van het boek, kampeerde vroeger zelf ook op een natuurcamping op een waddeneiland en weet er daarom heel veel van. Haar boeken hebben een fijne, vriendelijke ontspannen sfeer.

Leesplezier voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar, groep 5-6 en ouder. En goed nieuws, binnenkort komt er een omnibus uit met de drie boeken over Tim en Taco. Erg leuke boeken voor de leesbibliotheek van school. Dit boek is tevens onder licentie uitgegeven bij uitgeverij Kwintessens.

AP

 

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Tim en Taco vinden een schelpenschat

Jaar van uitgave:

2018
2018

Aantal pagina’s:

72
72

Uitgeverij:

Mozaiek Junior
Mozaiek Junior

Prijs:

11,99 (actuele prijs klik op: BESTEL ONLINE)
11,99 (actuele prijs klik op: BESTEL ONLINE)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.