Thuiskomen

Thuiskomen: een prachtig verhaal. 1943. Hoofdpersoon is de 7-jarige Patrick. Zijn moeder is door een verkeersongeval omgekomen, zijn vader is bommenwerper voor het Engelse leger. Hij wordt bij het enige familielid dat hij nog heeft gebracht: zijn verbitterde opa.

Opa ligt al sinds jaren in de clinch met zijn zoon en ontdooit niet echt bij het zien van zijn kleinzoon. Integendeel zelfs. Mw. Townsend van de kinderbescherming en de Italiaanse buurvrouw Fortini proberen zo veel als in hun vermogen ligt, te doen voor Patrick.

Thuiskomen is te dik om voor te lezen bij het kerstfeest, maar zou er heel geschikt voor zijn. Een tip voor de kerstvakantie: elke dag een paar hoofdstukken voorlezen.

Het is een prachtig verteld, sfeervol, nostalgisch verhaal over mensen, over wat uiteindelijk het meest belangrijke is in het omgaan met elkaar. Wat doen mensen elkaar aan, wat doen mensen voor elkaar, wat willen mensen ten diepste en hoe lukt het mensen om het goed te maken met elkaar.

‘Hierna schreef Walsh het vervolgd ‘Thuisblijven’ over piloot Collins die na zijn uitzending als oorlogsheld wordt onthaald en overal zijn verhaal moet doen, terwijl hij liever thuis bij zijn zoon Patrick zou zijn.

Aanrader!

AP

 

Koop dit boek in je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Thuiskomen

Jaar van uitgave:

2012
2012

Aantal pagina’s:

283
283

Uitgeverij:

Kok
Kok

Prijs:

8.99
8.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.