Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Thomas telt tot tien

  • Auteur: Gisette van Dalen
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Serie: Thomas
  • Jaar van uitgave: 2013
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 24
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 978 90 336 0859 9

Thomas is er nog steeds. ‘Thomas telt tot tien’ is het derde deeltje na, ‘Thomas toch’ en ‘Thomas speurneus’. In dit deeltje gaat Thomas met mama naar de kinderboerderij waar ze dieren gaan bekijken én tellen.

Heb je Thomas al zien springen? Zijn gezicht staat heel erg blij. Want vandaag gaat hij met mama naar de kinderboerderij’.

Het leuke van dit soort boekjes is dat je ze kunt voorlezen en nog eens en nog eens. En elke keer is het weer leuk. Want het rijm uit dit boekje loopt zo lekker en makkelijk dat kinderen het heel snel uit hun hoofd zullen kennen en de zinnen kunnen afmaken. Dat willen ze natuurlijk laten horen.

Thomas telt ondertussen de dieren. Onderaan elke rechterbladzijde met het vierregelige rijmpje staat telkens ‘Thomas, Thomas, tellen  maar. Hoeveel dieren zie je daar? Een refrein dat peuters/kleuters snel mee zullen kunnen ‘lezen’.

Ik kan me niet voorstellen dat een boekje over Thomas niet bij de lievelingsboeken van je peuter/kleuter gaan horen. De boekjes in deze serie zien er aantrekkelijk, goed verzorgd uit. Een mooi, niet te groot, vierkant boekje, met op elke linkerbladzijde een paginagrote illustratie die laat zien wat Thomas moet doen of gaat doen. Op elke rechterbladzijde lees je het vierregelige rijmpje met Thomas centraal afgebeeld en eronder het refrein. In dit deeltje speelt de auteur ook leuk met taal en maakt er eigentijdse hippe zinnen als ‘…het is vet om vies te zijn’.
De vrolijke, sfeervolle en kleurrijke illustraties van Willeke Brouwer geven het boekje een vriendelijke speelse sfeer én de illustraties passen naadloos bij de tekst. Willeke geeft er een extra draai aan door ‘het jongetje’ boven het ‘telrijmpje’ telkens met zijn vinger mee te laten tellen. (of voor te zeggen)

Aanrader voor alle jonge gezinnen met peuters & kleuters, voor kinderopvang, peuterspeelzaal, crèches.
Ter vergelijking. Jaren geleden schreef Elly Zuiderveld de boekjes over ‘Jan Pieter en de gieter’. Ook hierin een laagdrempelig en herkenbaar verhaal op rijm voor jonge kinderen. De serie was erg populair. Deze boekjes over Thomas zijn boekjes in hetzelfde genre, ook van deze serie zullen kinderen erg kunnen genieten.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE