Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Thomas speurneus

  • Auteur: Gisette van Dalen
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Serie: Thomas
  • Jaar van uitgave: 2012
  • Prijs: 7.90
  • Pagina's: 28
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789033633232

Na ‘Thomas toch‘ nu een tweede deeltje, getiteld ‘Thomas speurneus’. Thomas is onmisbaar in huis, want hij is de speurneus van het huis. Als iemand wat kwijt is, moet hij komen helpen.

‘Heb je Thomas al zien lopen ? Thomas met zijn blauwe broek? Kijk, hij speurt in alle hoeken, want er is van alles zoek’.

Het leuke van dit soort boekjes is dat je ze kunt voorlezen en nog eens en nog eens. En elke keer is het weer leuk. Want het rijm uit dit boekje loopt zo lekker en makkelijk dat kinderen het heel snel uit hun hoofd zullen kennen en de zinnen kunnen afmaken. Dat willen ze natuurlijk laten horen.

Thomas helpt al zijn huisgenoten, telkens weer is iemand iets kwijt. ‘Mama zegt: Wees lief voor oma! Dan pakt ze haar grijze jas. Thomas krijgt een dikke knuffel. Oef, schrikt mam. ‘Waar is mijn tas?’. Elk rijmpje wordt telkens afgesloten met het refrein ‘Thomas, Thomas, help je gauw? Speurneus! Dat is knap van jou! Een refrein dat peuters/kleuters snel mee zullen kunnen ‘lezen’.

Een boekje als Thomas speurneus zal vast een van de lievelingsboeken van je peuter/kleuter worden. Het boekje ziet er aantrekkelijk, goed verzorgd uit. Een mooi, niet te groot, vierkant boekje, met op elke linkerbladzijde een paginagrote illustratie die laat zien wat Thomas moet doen of gaat doen. De vrolijke, sfeervolle en kleurrijke illustraties van Willeke Brouwer geven het boekje een vriendelijke speelse sfeer én de illustraties passen naadloos bij de tekst. Op elke rechterbladzijde staat het vierregelige rijmpje met Thomas centraal afgebeeld en eronder het refrein.

Aanrader voor alle jonge gezinnen met peuters & kleuters, voor kinderopvang, peuterspeelzaal, crèches.

Ter vergelijking. Jaren geleden schreef Elly Zuiderveld de boekjes over ‘Jan Pieter en de gieter’. Ook hierin een laagdrempelig en herkenbaar verhaal op rijm voor jonge kinderen. De serie was erg populair. Deze boekjes over Thomas zijn boekjes in hetzelfde genre, ook van deze serie zullen kinderen erg kunnen genieten.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE