Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Thomas leert meer letters

  • Auteur: Gisette van Dalen
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Serie: Thomas
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 8.95
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462783195

Het vijfde deel van de serie voor peuters en kleuters over Thomas is opnieuw een vrolijk prentenboek op rijm. Deze keer over een stoer onderwerp, dat niet zo vaak voorkomt in kinderboeken, maar dat kleuters wel heel leuk zullen vinden. Namelijk: rond het thema ‘verhuizen’, ‘bouwen & wonen’, gecombineerd met het aanleren van twaalf letters.

Thomas staart met grote ogen naar de tekening van pap. Papa zegt: ‘We gaan verhuizen, want ons huis wordt echt te krap’. Thomas, Thomas, bouwen maar! Welke letter maak je daar?

In de onderbouw van de basisschool hoort het onderwerp ‘bouwen/wonen/verhuizen’ tot de vaste project-onderwerpen. Daar past dit boekje naadloos bij.

Door het rijm zal dit boekje regelmatig opnieuw voorgelezen kunnen worden. En elke keer is het weer leuk. Want het rijm uit dit boekje loopt zo lekker en makkelijk dat kinderen het heel snel uit hun hoofd zullen kennen en de zinnen kunnen afmaken. Dat willen ze natuurlijk laten horen.

Tegelijk leer en zie je in dit boekje de letters.Onderaan elke rechterbladzijde met het vierregelige rijmpje staat telkens ‘Thomas, Thomas, bouwen maar. Welke letter maak jij daar? Een refrein dat peuters/kleuters snel mee zullen kunnen ‘lezen’.

De serie boekjes over Thomas zal beslist bij de lievelingsboeken van je peuter/kleuter gaan horen. De boekjes in deze serie zien er aantrekkelijk, goed verzorgd uit. Een mooi, niet te groot, vierkant boekje, met op elke linkerbladzijde een paginagrote illustratie die laat zien wat Thomas moet doen of gaat doen. Op elke rechterbladzijde lees je het vierregelige rijmpje met Thomas centraal afgebeeld en eronder het refrein.  ‘In een grote emmer maken Ad en Thomas grijze soep. ‘Stop’, roept papa erg geschrokken. ‘Spetter niet zo met die troep!’ Thomas, Thomas, bouwen maar! Welke letter maak jij daar?

Ik vraag me af of juffen bij de bladzijde met de U weten wat hier precies bedoeld wordt. Juffen weten ook niet alles van bouwvakken… ‘Waar is Ad nu toch gebleven? Thomas ziet een lange lat. Ik ga verder in mijn uppie. Met een uur is alles glad’. Thomas, Thomas, bouwen maar! Welke letter maak jij daar? Maar, daar komen ook juffen vast snel genoeg achter.

De vrolijke, sfeervolle en kleurrijke illustraties van Willeke Brouwer geven het boekje een vriendelijke speelse sfeer én de illustraties passen naadloos bij de tekst.

Heel geschikt voor alle jonge gezinnen met peuters & kleuters, voor kinderopvang, peuterspeelzaal, crèches.

Ter vergelijking. Jaren geleden schreef Elly Zuiderveld de boekjes over ‘Jan Pieter en de gieter’. Ook hierin een laagdrempelig en herkenbaar verhaal op rijm voor jonge kinderen. De serie was erg populair. Deze boekjes over Thomas zijn boekjes in hetzelfde genre, ook van deze serie zullen kinderen erg kunnen genieten.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE