Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Thomas leert letters

  • Auteur: Gisette van Dalen
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Serie: Thomas
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 8.95
  • Pagina\'s: 24
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462780477

‘Thomas leert letters’ is het vierde deel van de serie voor peuters en kleuters over Thomas. In ‘Thomas leert letters’ viert zijn juf Jet haar verjaardag en leert Thomas tegelijkertijd allemaal letters.

Thomas rinkelt met zijn fietsbel. Hij heeft super hard geracet want de juf viert haar verjaardag. Dat wordt een Fantastisch Feest. Thomas, Thomas, lezen maar! Welke letter die je daar (F in tekst rood afgedrukt)

Het leuke van dit soort boekjes is dat je ze kunt voorlezen en nog eens en nog eens. En elke keer is het weer leuk. Want het rijm uit dit boekje loopt zo lekker en makkelijk dat kinderen het heel snel uit hun hoofd zullen kennen en de zinnen kunnen afmaken. Dat willen ze natuurlijk laten horen.

Tegelijk leer en zie je in dit boekje de letters.Onderaan elke rechterbladzijde met het vierregelige rijmpje staat telkens ‘Thomas, Thomas, lezen maar. Welke letter zie je daar? Een refrein dat peuters/kleuters snel mee zullen kunnen ‘lezen’.

Ik kan me niet voorstellen dat een boekje over Thomas niet bij de lievelingsboeken van je peuter/kleuter gaan horen. De boekjes in deze serie zien er aantrekkelijk, goed verzorgd uit. Een mooi, niet te groot, vierkant boekje, met op elke linkerbladzijde een paginagrote illustratie die laat zien wat Thomas moet doen of gaat doen. Op elke rechterbladzijde lees je het vierregelige rijmpje met Thomas centraal afgebeeld en eronder het refrein. De auteur laat de kinderen ook mee lachen. ‘Thomas geeft de Juf een handje. Bent u nu al honderd jaar? Juf Jet schatert van het lachen. Thomas toch! Doe niet zo raar’. 
De vrolijke, sfeervolle en kleurrijke illustraties van Willeke Brouwer geven het boekje een vriendelijke speelse sfeer én de illustraties passen naadloos bij de tekst.

Heel geschikt voor alle jonge gezinnen met peuters & kleuters, voor kinderopvang, peuterspeelzaal, crèches.

Ter vergelijking. Jaren geleden schreef Elly Zuiderveld de boekjes over ‘Jan Pieter en de gieter’. Ook hierin een laagdrempelig en herkenbaar verhaal op rijm voor jonge kinderen. De serie was erg populair. Deze boekjes over Thomas zijn boekjes in hetzelfde genre, ook van deze serie zullen kinderen erg kunnen genieten.

AP

 

Koop dit boek bij je  plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE