Boekdetails

Kinderen & geloven

Sterren en stippen

Alle verhalen over de Nerflanders

  • Auteur: Max Lucado
  • Illustrator(s): Sergio Martinez
    Illustrator(s): David Wenzel
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 19.95
  • Pagina's: 192
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033833366

De populaire prentenboeken van Max Lucado zijn nu gebundeld uitgegeven in Sterren en Stippen – alle verhalen over de Nerflanders. De boodschap: Je bent geliefd en bijzonder.

Het is een prachtige uitgave; een mooi dik, vierkant prentenboek met gouden letters. De zes Nerflander-titels staan er op volgorde van verschijnen in: Niemand is zoals jij – Je hoort bij mij – Had ik maar een groene neus – De beste! – Een fantastisch geschenk – Speciaal voor jou.

Een korte samenvatting per boek:

Niemand is zoals jij
De Nerflanders zijn kleine houten mensen. In het dorp waar ze wonen is iedereen druk bezig met het plakken van sterren en stippen op andere Nerflanders; sterren op Nerflanders die ze leuk vinden en stippen op minder populaire Nerflanders. Wout is zo’n niet-zo-populaire Nerflander, hij zit vol stippen. Op een dag ontmoet hij Lucia, die geen stippen, maar ook geen sterren heeft. Hoe kan dat? Lucia neemt Wout meer naar Eli, de maker van de Nerflanders. Wout leert dat voor Eli stippen en sterren helemaal niet belangrijk zijn.

Je hoort bij mij
In Nerfdorp zijn de bewoners bezig met iets nieuws; ze verzamelen ballen en dozen. Vreselijk druk zijn ze er mee, wie heeft de mooiste dozen, wie heeft de meeste ballen? Ook Wout gaat helemaal op in het verzamelen ervan. Hij verkoopt zijn huis, hij vergeet zijn vrienden, allemaal om maar zoveel mogelijk dozen en ballen te krijgen. Onverwachts ontmoet hij Eli, de maker van de Nerflanders. Eli leert Wout dat je van veel spullen hebben helemaal niet gelukkiger wordt.

Had ik maar een groene neus
In Nerfdorp heerst een nieuwe rage: de groene neus. Alle Nerflanders willen er opeens eentje, je bent pas cool als je meedoet aan de groene-neuzentrend! Ook Wout gaat voor de bijl, hij laat zijn neus groen verven. Maar dan word rood opeens de nieuwe kleur. En daarna blauw. En daarna roze, geel en oranje. Wout heeft het zo druk met zijn gekleurde neus dat hij zijn vriendin Lucia bijna vergeet. Gelukkig vergeet Lucia hem niet, ze zoekt hem op en neemt hem mee naar Eli. Eli helpt Wout om weer gewoon zichzelf te zijn.

De beste!
Er komt een beroemde Nerflander op bezoek in Nerfdorp: mevrouw Top van Hout. Volgens velen is zij de beste Nerflander die er is. Ze is gemaakt van het beste hout van de sterkste boom. Top van Hout is naar Nerfdorp gekomen om leden te kiezen voor de Fantastische Nerflanders Club. Lucia mag bij haar club, maar Wout vindt ze maar een minderwaardige Nerflander. Het duurt niet lang of Lucia ziet Wout ook niet meer staan. Als Wout zich verdrietig en eenzaam voelt zoekt Eli hem op. Hij legt hem uit dat Wout uit het goede hout gesneden is, omdat Eli hem heeft gemaakt.

Een fantastisch geschenk
Het is bijna Makerdag en alle Nerflanders willen iets speciaals doen voor Eli, hun maker. De sloven zich vreselijk uit, een enorm boeket bloemen, een reusachtige taart… Maar het grootst is wel het Fantastafony-organoni van professor Fantast. Tijdens Makerdag moet alles groot en perfect zijn! Maar dan gaat alles mis en ontdekken de Nerflanders dat ze zich voor hun Maker helemaal niet zo uit hoeven te sloven.

Speciaal voor jou
O
p een morgen vinden verschillende Nerflanders een geschenk dat speciaal voor hen lijkt uitgezocht. Wout krijgt een hamer, Lucia krijgt verf, de burgemeester krijgt schoonmaakspullen, en zo zijn er nog wat cadeaus uitgedeeld. Als de Nerflanders op zoek gaan naar de gulle gever, stuiten ze op een Nerflander-gezin in moeilijkheden. Iedereen wil het gezin helpen, maar hoe? Zijn die cadeaus misschien uitgedeeld met een speciaal doel? Een prachtig verhaal over doen waar je goed in bent, met de gaven die jou zijn gegeven.

De verhalen zijn geïllustreerd door Sergio Martinez, die met zijn karakteristieke tekeningen de prentenboeken een heel eigen, knusse,  uitstraling geeft. Het laatste boek, Speciaal voor jou, werd in dezelfde stijl geïllustreerd door David Wenzel.

Zes originele verhalen met een duidelijke boodschap, geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Ook volwassenen zullen de verhalen kunnen waarderen. Leuk om zomaar voor te lezen, maar de verhalen zijn ook te gebruiken op speciale momenten. Zo las een basisschooljuf voor uit Niemand is zoals jij voordat ze de rapporten uitdeelde. Een mooi moment om kinderen deze waardevolle les mee te geven.

Een prachtig geschenkboek voor eigenlijk alle gelegenheden.

GO

 

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekwinkel of

BESTEL ONLINE