Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Ster omnibus

 • Auteur: Evelien van Dort
 • Illustrator(s): Irene Goede
 • Serie: Ster
 • Jaar van uitgave: 2014
 • Prijs: 14.99
 • Pagina\'s: 255
 • Uitvoering: Gebonden
 • Uitgeverij: Callenbach
 • ISBN: 9789026614699

Een dikke omnibus met vier verhalen/boeken over Ster, de knuffelpony, van Evelien van Dort. De verhalen zijn geschikt voor jongens en meisjes vanaf 6/7 jaar, AVI E4. De tekst is afgedrukt op een grote, duidelijke letter, met gebruik van tekstblokken in een overzichtelijke lay-out.

Vier mooie leesboeken over paarden voor j/m 6+. Deze omnibus bevat de delen:

 1. Ster, de knuffelpony. ‘Ster de knuffelpony’ kreeg de meeste stemmen van de kinderen (4-8 jr.) en is Winnaar van de EigenWijsPrijs 2009. Met ‘Ster de knuffelpony’ is Evelien van Dort aan een nieuwe serie ponyverhalen voor jonge kinderen begonnen. De serie zal gaan over de avonturen die Mirte en Job met een ondeugende pony beleven. Hoofdpersonen zijn Mirte (gr. 4) en haar broertje Job (gr. 3) De opa en oma van Mirte en Job hebben een volkstuintje, met een weitje, bij het spoor. Opa koopt een pony waar Mirte en Job voor mogen zorgen. Ze vinden dat best spannend. De pony heet Ster en hij is erg ondeugend. De pony zorgt ervoor dat Mirte en Job zich niet hoeven te vervelen. Het verhaal is vlot geschreven, in eenvoudige korte zinnen. Leuk verhaal voor meisjes én jongens die van dieren houden. AVI-E4.
 2. Ster springt. Deel twee in de serie over Ster, de knuffelpony. Ster is een ondeugende pony, die eigenlijk alleen goed naar opa luistert. Maar wanneer opa een beetje slordig is en de deur van het voorraadschuurtje voor hooi en wortels open laat staan, grijpt Ster zijn kans. Mirte en Job proberen Ster te laten springen. Zou het lukken? Wil Ster dat wel? Voor alle jongens en meisjes vanaf 7-8 jaar, die van dieren houden. Dit boek is genomineerd voor de EigenWijsPrijs 2010. De EigenWijsPrijs 2009 was voor Ster, de knuffelpony, het eerste deel van deze serie.
 3. Ster en de grote verrassing. Evelien van Dort houdt veel van paardrijden en schrijft er leuke boekjes over voor jonge lezertjes. Dit is alweer het derde deel in de serie over Ster, de knuffelpony.Mirte kan al goed paardrijden. Op een dag mag ze met Job melk halen bij de boer. Maar de boer is niet thuis. Job stelt voor om de melk dan maar uit de winkel in het dorp te halen. Maar…zover zijn Mirte en Job nog nooit met Ster geweest. Zou dat wel goed gaan? In het dorp krijgen Ster, Job en Mirte een krentenbol van de bakker en dan gaan ze naar de supermarkt. Job gaat de winkel in en Mirte wacht met Ster voor de deur. Maar wat gebeurt er dan? De schuifdeuren van de winkel gaan open en Ster stapt zomaar de winkel in. Mag dat wel? Een vriendelijk verhaal over Ster, de knuffelpony, die een beetje stout is, en veel van kinderen houdt. Oja, Ster zorgt ook nog voor een leuke verrassing, een kleine, lieve levende verrassing. Kinderen houden vast veel van de boekjes van Ster, de knuffelpony. Voor alle kinderen die AVI 3-4 (M4) kunnen lezen en van paarden/pony’s houden.
 4. Ster in de sneeuw. Het is winter. Mirte en Job mogen een heel bijzonder iemand helpen: Sinterklaas begeleiden bij de intocht. Dát is leuk. Ster en Witjas doen het goed. En verder genieten ze van ijs en sneeuw. Een echt winterboek met Ster. Voor kinderen vanaf 6 jaar die AVI 3-4/M4 kunnen lezen. Groep 3-4.

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE