Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Springen in de lente

De pony's van de Pegasus; dl. 11

  • Auteur: Jeanette Molema
  • Serie: De Pony's van de Pegasus
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.95
  • Pagina\'s: 102
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433101

Brechje, Maudi en Josja zijn niet alleen vriendinnen, maar ook bijna zussen. Wij zijn geluksvogels, want tussen zussen, daar komt niemand tussen’.

Het lijkt erop dat Brechje een paar maanden bij haar opa en oma in Friesland (moet) gaan wonen, omdat haar ouders drie maanden weggaan. Maar hoe moet dat dan met Pinto? Brechje is juist de persoon die zo goed met Pinto om kan gaan, Pinto die soms zomaar onverwachte dingen doet…

Maudi wil dat Brechje bij haar thuis komt logeren, maar Brechjes vader wil dit niet. De vriendinnen mogen zich niet bemoeien met de ‘grote-mensen-discussie’, maar laten toch van zich horen. Maudi observeert hoe Brechje zich gedraagt nu ze verliefd is… En Brechje leert Josja hoe je om moet gaan met vervelende arrogante meisjes.

Opnieuw een echt ‘Jeanette-Molema’ boek waarin je niet alleen veel informatie over paarden en pony’s meekrijgt, maar tegelijk een flink brok mensenkennis en levenservaring. Dat maakt dat deze boeken altijd heel prettig leesbaar zijn: er gebeurt het een en ander rond pony’s en tegelijk is er genoeg om over na te denken. Alweer het 11e en een na laatste deel in deze serie. Het 12e en laatste deel in deze serie ‘Pony’s te koop!’ verschijnt voorjaar 2018.

En het springen in de lente? De vriendinnen maken een mooie bosrit ‘De gelijkmatige cadans van de dravende pony’s maakt dat Maudi niet meer goed kan nadenken. Lichtgroene bomen, bloesemtakken, de zachte lucht en een voorbij huppelend konijntje geven haar een gevoel van vrijheid en maken haar blij. ‘Lente, roept Brechje. ‘Jongens, het is lente.

Voor jongens en meisjes 10+, die van paarden/pony’s houden.

AP

 

Koop dit boek in je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE