Boekdetails

12+ jaar

LEEFTIJDSGROEP

Solo

  • Auteur: Hans Mijnders
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 8.90
  • Pagina's: 132
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033126697

Solo. Karlijn voelt zich alleen als haar ouders – tijdens een vakantie in Barcelona – wel erg duidelijk laten merken dat het niet goed gaat tussen hen. Als haar vriendin haar even later ook in de steek laat, voelt ze zich onbegrepen en kan ze haar niet vertellen, hoe het met haar is. Omdat ze zo goed viool kan spelen, mag ze Solo spelen op een belangrijke muziekavond. Ze staat er alleen, haar ouders zijn er ook niet. Solo.

Hans Mijnders heeft al vaak in zijn boeken laten zien, een kei te zijn in het inleven van mensen. Dat doet hij ook in ‘Solo’.

De vakantie in Barcelona wordt een grote teleurstelling, ondanks alle mooie dingen van de stad, door de ruzies tussen Karlijns vader en moeder. Niet veel later kondigen ze hun scheiding aan.

Karlijn mag Solo spelen met haar viool. Ze kan het! Ze maakt er een mooi programma van, maar… ze staat er alleen. Haar ouders zijn er niet bij. Gelukkig wel haar broer Bart en haar schoolvriend Robbert. Houden die zo van klassieke muziek?

Als haar beste vriendin Lilian hoort dat Robbert haar heeft ge-appt tijdens de vakantie in Barcelona, wordt ze erg jaloers. Ze is jaloers en papt aan met Mila. Karlijn is alleen, ze snapt het niet, ze weet niet veel van Robbert, maar weet wel dat ze door het app-je haar vriendin kwijt is.

Een leraar denkt dat ze expres niets aan haar schoolwerk gedaan heeft en stelt Karlijn persoonlijke vragen middenin de klas. Als Karlijn daar niet op wil reageren, is ze ‘brutaal’ en moet ze zich melden. Opnieuw voelt ze zich alleen, buitengesloten.

Karlijn heeft het niet gemakkelijk door de scheiding van haar ouders, door haar ‘verdwijnende’ vriendin’ en het schoolwerk dat tegelijk gewoon doorgaat.

Inlevend verhaal over gebeurtenissen uit een ‘puber-meisjes-leven’ die iedereen kunnen treffen. Heel geschikt voor meisjes onderbouw VO.

Tessa (13 jr.): ‘Ik vond het wel een mooi boek, hoe Karlijn voor zichzelf opkwam. Ik vond het goed dat ze zo doorzette. Fijn dat ze alles in haar muziek kwijt kon. Ik zou het mijn vriendinnen wel aanraden dat ze – als het tegen zit in je leven  – je gewoon moet doorzetten en erover moet praten’.

AP

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE