Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Simson heeft een geheim

  • Auteur: Angelique Bos
  • Illustrator(s): Liza-Beth Valkema
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: 7.50
  • Pagina's: 64
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Ark Media
  • ISBN: 9789033832758

bijbels-leesboekje-op-AVI E4-niveau over Simson

Angelique Bos schrijft bijbelse leesboekjes op AVI-niveau. Een net-lezend kind is heel trots als het zelf al een verhaal kan lezen. Op deze manier lees je een echt Bijbelverhaal op een laagdrempelige manier. Na ‘David is niet bang’ (AVI M3) en ‘Jona rent weg’ (AVI E3) voor jongens & meisjes uit groep drie, zijn nu twee delen verschenen voor groep 4. Simson heeft een geheim heeft AVI E4-niveau, Ester is dapper heeft AVI M4-niveau.

Angelique Bos vertelt het bekende Bijbelse verhaal van Simson op een laagdrempelige manier, met veel humor.  We moeten die kerel uit de weg ruimen. Hij hij is onwijs sterk. Weet een van jullie, waardoor hij zo sterk is? Misschien eet hij elke dag spinazie, zegt de koning van Gath’.

Op de bruiloft van Simson vertellen de mannen elkaar raadsels ‘Waarom drinken muizen geen wijn? Omdat ze bang zijn voor een kater! Ha, ha, ha… En dan vertelt Simson zijn raadsel ‘Hij was een jager met veel moed. Maar werd een prooi en is nu zoet. Ra, ra, wat is dat?

Saffira weet Simson het antwoord te ontfutselen, maar… Simson wordt heel boos als de mannen het antwoord weten. ‘Simson is woest! Op de mannen, maar ook op Saffira. Hij loopt naar buiten. Daar slaat hij dertig Filistijnen tot moes. Hij rukt hen de kleren van het lijf. Daarna loopt hij terug naar het feest. ‘Hier!’roept hij kwaad. ‘Stelletje valsspelers!’

Delila probeert er – in opdracht van de Filistijnse koningen achter te komen, waarom Simson zo sterk is. ‘Hoe komt het toch dat je zo sterk bent? ‘Ik heb vroeger braaf mijn korstjes opgegeten’, zegt Simson. ‘Grapjas’, zegt Delila, ‘Daar word je heus niet sterk van’.

Het verhaal van Simson is spannend verteld. Opnieuw verwerkt Angelique Bos een rijmpje in haar verhaal, een lied op Simson: ‘Laat iedereen het horen. Simson heeft verloren’.

Het boek is heel verzorgd uitgegeven, de tekst op stevig wit papier, gedrukt in een duidelijke ronde schreefloze letter, met veel wit op de bladzijde. Sommige woorden springen eruit en zijn in een grijze, ‘vette’ letter afgedrukt. Bijvoorbeeld de woorden die hierboven cursief/vet zijn afgedrukt. De zwarte inkt-illustraties vullen de tekst aan. Het boek heeft een aantrekkelijk geïllustreerd door Liza-Beth Valkema in rood/paars-tinten gekleurd omslag. Elk hoofdstuk heeft vier bladzijden.

Wat zullen de kinderen van 7-8 jaar trots zijn dat ze zelf een Bijbelverhaal kunnen lezen en ook nog in de vorm van een aantrekkelijk kinderboek.

Aanrader voor alle gezinnen, klassenbibliotheken van groepen vier basisschool en als kerstcadeau.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE