Silvester …en het knorrende cadeau

Als je Silvester & IJsselbroek nu nog niet kent, heb je iets gemist. Na ‘Silvester en de bizarre verhuizing’ naar IJsselbroek, ‘de brand in IJsselbroek‘ en Silvesters ‘vreemde voorouders‘ is het nu tijd voor ‘Silvester en het knorrende cadeau‘. Vier vrolijke graphic novels over Silvester en zijn vrienden in de stad (Burgerdam) en in het dorp IJsselbroek.

Tja, die Silvester, blijft het nu zo’n stadswatje of wordt het nog wat in IJsselbroek. Duidelijk is dat hij het doodeng vindt als hij bij een koe in de sloot staat, hij nauwelijks de kippen durft te voeren door een muis bij het voer, zwemmen op het strandje bij Zalk maar vies vindt. ‘Maar als ik een paar stappen heb gedaan voel ik iets glibberen onder mijn voeten. Ik zak weg in de modder. Hoewel, is dat wel modder? Ik til mijn voet uit het water. Hij is groen. Ik probeer mijn andere voet. Die is ook groen. Groen en slijmerig. Er hangen glibberige slierten zeewier aan. Yuk! 

Silvester moet op zijn verjaardag echt ‘polderen’ om een ruzie tussen zijn stadsvrienden en plattelandsvrienden te bezweren, als de Burgerdammers vertellen dat hij ‘de hele tijd klaagt’ over IJsselbroek. Hoe moet hij dit rechtbreien en zijn stads- èn nieuwe dorpsvrienden te vriend houden? ‘Sommige dingen vind ik hier ook stom. Maar andere dingen vind ik hier juist superleuk. Dus het is van allebei wat’.

In dit boek gebeurt ook weer erg veel (teveel?) Zijn ouders winnen een heel varken (voor in  de diepvries), daarom krijgt Silvester een echt varkentje voor zijn verjaardag. ‘Knorknor! zegt Sus en ze duwt haar snuit tegen mijn handen. Een natte slijmerige snuit’. Hij gaat geocachen, is bezig met een rap voor de talentenjacht op school, kijkt naar vogels bij de IJssel, gaat zwemmen op het strandje bij Zalk en viert zijn verjaardagsfeestje in een bootje op de IJssel. Als dat maar goed gaat met Silvester…

Opnieuw leesplezier met de afwisselende avonturen van Silvester in het dorp IJsselbroek en in Burgerdam. Geniet van de droge humor van Willeke Brouwer en de vele grappig illustraties.

En, wat vind jij nu? Wordt Silvester ooit ook een echte polderjongen of blijft hij een ‘stadswatje‘?

Voor alle jongens en meisjes (groep 6-8) die van vrolijke, avontuurlijke verhalen met niet te veel tekst, veel illustraties en van humor houden.

AP

 

Koop dit boek bij uw plaatselijke (christelijke) boekhandel

of BESTEL ONLINE

 

Boekgegevens

Titel:

Silvester …en het knorrende cadeau

Jaar van uitgave:

2016
2016

Aantal pagina’s:

208
208

Uitgeverij:

Callenbach
Callenbach

Prijs:

12.99
12.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.