Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Silvester …en de onhandige dief

Silvester; dl. 5 met veel voetsporen en vingerafdrukken

  • Auteur: Willeke Brouwer
  • Illustrator(s): Willeke Brouwer
  • Serie: Silvester
  • Jaar van uitgave: 2017
  • Prijs: 12.99
  • Pagina's: 224
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026622380

Grappige cartoons en droge humor voeren de boventoon in de graphic-novel serie over Silvester. Silvester en de onhandige dief is weer een nieuw, lekker ongecompliceerd deel in deze serie, over een stadsjongen die op het platteland is komen wonen.

Er is ingebroken in het dorp, en iedereen praat erover. Silvester en zijn vrienden bedenken een plan om nog meer inbraken te voorkomen. Maar of dat nou zo’n goed plan is…? Ondertussen komt er een Oekraïense vakantiemeisje logeren bij een vriendin van Silvester. Hoe kan je eigenlijk praten met iemand uit een ander land?

Ingewikkeld hoor. Ik vind het maar raar, zo’n meisje met een niesnnaam dat je niet verstaat. En wat een gedoe dat ze helemaal hierheen moet komen. En waarom zijn ze in dat land zo arm? Ik weet het allemaal niet. Soms vind ik het leven best ingewikkeld. Als ik dit soort dingen hoor. (blz. 69)

In het verhaal is er en passant aandacht voor het probleem van de plastic soep, de biologisch voedsel-hobby van Silvesters moeder (ooit gehoord van zeewiercrackers en bietenspread?) en mag Silvester voor het eerst naar een pretpark.

Een prettig leesbaar boek dat vooral heel grappig is, met hier en daar toch ook enige diepgang. De komische cartoons en het grote lettertype maakt Silvester en de onhandige dief  tot een luchtig geheel. Silvester krijgt heel wat kinderen aan het lezen, zeker weten!

Bespreking van Thirza (9 jaar):

Ik vond Silvester en de onhandige dief een erg leuk boek. Het verhaal is al heel leuk, maar door de extra bladzijdes wordt het nog leuker. Bijvoorbeeld: ‘hoe word je een mislukte dief’, ‘hoe ziet een politieagent eruit’ of ‘wat heeft een politieagent in zijn auto?’. Het verhaal is ook lekker afwisselend, want het ging niet alleen over de dief, maar ook over Pretland (een pretpark), de plastic soep en een vakantiemeisje uit Oekraïne. De plaatjes zijn ook grappig, en wat Silvester meemaakt is meestal ook heel grappig. Er staan ook wat Oekraïense woorden in, dus het is ook nog eens leerzaam. Ook al is Silvester al aan het puberen, voor kinderen die dat nog niet doen is het ook een superleuk boek!

 

Koop dit boek bij de plaatselijke boekhandel

of BESTEL ONLINE