Boekdetails

0 - 6 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Sep & Sanne 1

vrolijke voorleesverhalen; dl. 1

  • Auteur: Margriet de Graaf
  • Illustrator(s): Sanne Miltenburg
  • Serie: Sep & Sanne
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 9.95
  • Pagina\'s: 61
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: De Banier
  • ISBN: 9789462789050

‘Welke vind jij het mooist, Sep? Daar hoeft Sep niet lang over na te denken. ‘Die roze natuurlijk’. Sanne haalt haar schouders op. Oke, dan pas ik de roze. (…) Voor de spiegel blijft ze staan. Roze schoenen! Die heeft ze nog nooit gehad. Zo roze als…haar olifant Flappie! Sanne huppelt naar mama en Sep. ‘Ik weet het’, zegt ze. ‘Ik wil deze flappieschoenen. Mag dat?’  Margriet de Graaf schreef 12 vrolijke voorleesverhalen met veel humor en taalgrapjes…

voor kleuters met Sep en Sanne in de hoofdrol, ze zijn vrienden en buren. Voorleesboek,voor kleuters, voor thuis en op school .

Voorleesverhalen zijn er nooit genoeg. Vooral voor de kleuterleeftijd, om elke dag voor te lezen. Deze voorleesbundel van Margriet de Graaf is een mooie aanvulling. Sep en Sanne zijn vriendjes en buren van hetzelfde huis. Onderburen en bovenburen. Sep heeft een tuin, Sanne een balkon.

Margriet de Graaf beschrijft twee spontane, vrolijke kinderen die veel initiatief hebben, hun omgeving heerlijk onbevangen bekijken. Twaalf fijne voorleesverhalen voor school en thuis over alledaagse gebeurtenissen die op een vriendelijke manier verteld zijn en prettig voorleesbaar zijn. In ‘Duivenpoep‘ maken de twee hun balkon schoon en ontdekken waarom daar duivenpoepjes zijn. In ‘Een deftige slak’ geeft Sep een slak sla te eten, waarna thuis de sla op is en hij bij Sanne pannenkoeken gaat eten. In ‘Kampegeren‘ gaat Sep ‘logeer-kamperen’ oftewel ‘kampegeren’ bij Sanne, in ‘Appelboom‘ helpen de twee papa om het gat voor de appelboom nog groter te maken, in ‘Opgesloten‘ kan Sanne de wc niet meer uit en niemand hoort haar…. In ‘Koekhappen‘ viert ze haar zomerverjaardag met alle buurtoma’s en opa’s, zodat de tuin vol visite is, in ‘Eerlijk delen‘ voeren ze de eendjes, In ‘Krulletjeshond’ past Sep zomaar even op een hond en in ‘Flappie is weg‘ is Sanne haar knuffel kwijt en in ‘Een beer op bezoek’ worden de kleren van Sep en Sanne bijna door de vuilnisman meegenomen.

De illustraties passen bij de sfeer van het verhaal.  Het vierkante gebonden boek is mooi en verzorgd vormgegeven. Er is op een leuke manier met kleuren gewerkt, elk hoofdstuk heeft een andere rand-kleur onder aan de bladzijde, de titel van het verhaal is in diezelfde kleur in een ruime letter afgedrukt. Het voorlees-lettertype is duidelijk en prettig voorleesbaar. Aanwinst voor de voorleesplank op school en thuis, voor kleuters, 4+.

Bij de hoofdpersonen ‘Sep en Sanne’ twee leuke knuffelpoppen gemaakt. Heel leuk om bij het voorlezen te gebruiken. Nog leuker is dat je ze verschillend aan kunt kleden.

Ze zijn te bestellen bij kejoke@gmail.com

AP

 

 

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE