Sebastiën en Eliza en de verdwijnmantel

Sebastiën en zijn nichtje Eliza gaan samen met hun familie dicht bij zee kamperen. Sebastiëns ouders hebben een oude brandweerauto in gebruik als camper. Onder de camper ontdekt hij achter een schuifje een pakket met daarin een oude mantel. Het blijkt geen gewone mantel te zijn, want ze merken dat als je de mantel aantrekt je opeens onzichtbaar bent. Dat levert grappige situaties op. Inmiddels hebben ze ook vriendschap gesloten met Jeroen, die samen met zijn ouders ook op de camping staat. De jongens voetballen graag samen en Jeroen laat merken dat het bij hem thuis niet altijd gemakkelijk is. Als ze ontdekken dat er in een van de bunkers in de duinen geheimzinnige dingen gebeuren, komt Jeroen in een heel dreigende situatie terecht. Gelukkig komt de verdwijnmantel dan heel goed van pas.

Dit speurdersverhaal is geschreven in een toegankelijke stijl en ingedeeld in 16 hoofdstukken. Het heeft een origineel thema en voldoende spanning. De combinatie van het mysterieuze aspect met het speurderselement is goed gekozen. Ook is er aandacht voor gevoelens van verdriet en het belang van vriendschap. De afloop is wel wat voorspelbaar.

Vormgeving en illustraties
Het boek bevat geen illustraties. Op de omslag staat een kleurentekening van de brandweerautocamper bij de duinen met daarbij het silhouet van de twee hoofdpersonen.

Taalgebruik
Het taalgebruik is niet altijd even soepel. Soms ook wat te volwassenen taal met zinnen als Haar lichaam oogt sterk en wat niet-alledaagse woorden als diksap en dit heerschap. De tekst bevat enkele onzorgvuldigheden en er is soms sprake van een foutieve zinsopbouw.

Christelijke karakter
Het christelijke aspect ontbreekt in het verhaal. Sommige lezers zullen misschien moeite hebben met het magische element van de verdwijnmantel.

Doelgroep
Het verhaal is gericht op jongens en meisjes vanaf ca. 10 jaar, die van avontuurlijke boeken houden.

Bijzonderheden
Dit boek is het debuut van de schrijver. Achterin wordt een toelichting gegeven over het ontstaan van het verhaal, dat hij met behulp van zijn kleinkinderen schreef.

Leesbeleving en leesplezier
Zowel jongens als meisjes zullen dit speurdersboek vast met plezier lezen!

DvdG

Boekgegevens

Titel:

Sebastiën en Eliza en de verdwijnmantel

Jaar van uitgave:

2021
2021

Aantal pagina’s:

284
284

Uitgeverij:

Vuurbaak
Vuurbaak

Prijs:

14.99 (actuele prijs zie Bestel nu)
14.99 (actuele prijs zie Bestel nu)

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.