Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Scooter Oma

  • Auteur: Dani van Doorn
  • Illustrator(s): Dani van Doorn
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Pagina\'s: 113
  • Uitvoering: Paperback
  • Uitgeverij: Eigenzinnig
  • ISBN: 9789491777226

Wat heb jij voor oma? Lief? Saai? Grappig? Vrolijk? Moe? Er zijn vast niet veel kinderen die een oma als Ziggy hebben. Ze is geheimzinnig, kan goed naaien, is avontuurlijk. Maar, is de oma van Ziggy ‘Scooter Oma’ of ‘Super Oma’ of niet? Ziggy en haar buurjongen en vriend Momo zijn het gepest van twee jongens zat en willen iets terugdoen. Maar… ineens blijkt dat iemand anders dat ook al van plan is: Scooter Oma. Een stoere, snelle oma die op een zwarte scooter rijdt met een grijze cape en die ook nog judogrepen beheerst. Een soort Mega-Mindy, maar dan ouder! De kinderen zijn vol bewondering.

Ze lijkt op Oma Roos, de oma waar Ziggy en Momo elke dag zijn. Maar…oma Roos weet van niks en zwijgt in alle talen. Al verraadt ze zich soms door wel details te weten van haar ‘Zorro-acties’.

Oma komt steeds als er ergens hulp nodig is of iemand in nood is. Ziggy en Momo worden steeds nieuwsgieriger en zoeken overal in oma’s huis naar aanwijzingen. Waar staat haar scooter? Waar haar cape? Maar nergens is iets te vinden.

Een erg leuk en grappig verhaal over een stoere, snelle oma (een echt ‘scheurijzer’) en twee – even stoere – kinderen. Oma heeft een heel speciale vocabulaire, ze vloekt nooit, maar gebruikt wel heel gekke woorden en ‘scheldt’ iemand uit in ‘Latijnse plantennamen’. Creatief bedacht! Ze zegt bijvoorbeeld geen ‘ Alsjemenou’ maar ‘Ripsa-li-dopsis’ en ze noemt iemand die ze dom vindt een ‘suffe selderieknol’ of een vreemd iemand ‘een rare raapsteel’. Een dief noemt ze ‘Dieffen-bachia’. Heel leuk: verzin zelf ook eens een creatieve krachtterm!

Dit boekje zullen veel jongens en meisjes van 8/9 jaar en ouder erg leuk vinden. Het is spannend, grappig, je gaat op onderzoek omdat je wilt weten wie nu de echte scooter-oma is, enne het is ook nog een beetje romantisch! AVI E5.

Dani van Doorn schreef en illustreerde dit boekje. Op het omslag zie je stoere scooter-oma aan komen scheuren. Gauw aan de kant!

AP

 

Koop dit boek bij de plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE