Boekdetails

Schaap 507

  • Auteur: Willemijn de Weerd
  • Illustrator(s): Esther Leeuwrik
  • Jaar van uitgave: 2014
  • Prijs: 10.90
  • Pagina's: 32
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Mozaiek junior
  • ISBN: 9789023994602

Schaap 507 wil helemaal geen nummer, hij wil ook een naam net als de andere schapen

Schaap 507 is het verhaal over een schaap met een geel flapje in zijn oor met het nummer 507. Maar Schaap 507 wil helemaal geen nummer, hij wil ook een naam, net als de andere schapen!

Willemijn de Weerd is goed in samenwerken. Met illustratoren (Esther Leeuwrik), met violistes (Marieke Booy) én met André Verhagen, van het rondreizend poppentheater Het @Apenstaartje. Het prentenboek ‘Schaap 507’ kwam tot stand dankzij samenwerking met Verhagen. Hij ontwikkelde de voorstelling ‘Schaap 507’, dat de verhaallijn van dit boek volgt.

Het verhaal van Schaap 507 is aandoenlijk. ‘Heb jij nog steeds een nummer’?  En dát is nu precies het probleem van Schaap 507. Hij heeft nog steeds geen naam. Hij durft niet goed naar de herder te gaan om een naam te vragen. De schapen hebben wel een feest voor de herder. Daarom gaat Schaap 507 maar ‘s oefenen, want de andere schapen hebben natuurlijk namen omdat ze iets goed kunnen. Hij oefent met koorddansen, maar… valt en breekt zijn poot.
Gelukkig wordt hij ‘s avonds door de herder gevonden. ‘Ik wil niet feesten zonder jou’, zegt hij. Dan krijgt Schaap ook nog een naam, Jesse, en zijn oormerk wordt er ook uit gehaald. Dan kan het feest beginnen. En Jesse zegt tegen Schaap 203 ‘Je moet naar de herder gaan. Hij wil jou een naam geven’.

Een vriendelijk prentenboek met een geborgen sfeer dat voor (jonge) kinderen van 4-10 jaar het verhaal van de Goede Herder vertelt. Een mooi vergelijkbaar verhaal vind je in Sammie en zijn herder, Brevier.

Esther Leeuwrik gaf het verhaal van Schaap 507 een vertederend gezicht met schapen die de was aan het doen zijn in een tobbe, met wollen sokken, of de schapen die samen sokken aan het breien zijn. Een aandoenlijk plaatje. Haar illustraties zijn tegelijk speels, fris, lief, grappig, vrolijk en eigentijds. Een prentenboek in zachte pasteltinten.

De voorstelling van André Verhagen duurt ongeveer 50 minuten, is gericht op kinderen van 4 t/m 10 jaar, maar ook geschikt als familievoorstelling. Een aanrader voor scholen, bibliotheken, boekhandels en kerken die jeugddiensten organiseren. Voorstel Schaap 507 Het @penstaartje

website Willemijn de Weerd

AP