Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Sanne@Sanne

  • Auteur: Evelien van Dort
  • Illustrator(s): Sam Illustraties
  • Jaar van uitgave: 2015
  • Prijs: Uitverkocht
  • Pagina\'s: 96
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Callenbach
  • ISBN: 9789026621420

Sanne@Sanne is een aantrekkelijk meisjesboek. Hoofdpersoon is de 12-jarige Sanne, die veel van zingen houdt. Ze komt uit een gewoon gezin. Gelukkig is Sanne een lief en verstandig meisje, al wordt het haar -wel eens te veel.

Sanne@Sanne zou je als boek het zusje van ‘Dagboek van een modemeisje – 1′ kunnen noemen. Waar Sofie in het genoemde dagboek met mode bezig is, is Sanne in Sanne@Sanne dol op zingen. Sanne en Sofie hebben allebei last van een klasgenootje, dat haar uiterste best doet om Sanne/Sofie te demotiveren, lastig te vallen, of op andere wijze te ergeren.

Net als Sofie in ‘Dagboek van een modemeisje’ is Sanne in stilte verliefd. Is hij ook verliefd? Maakt ze kans?

Gelukkig heeft Sanne lieve ouders, een aardige broer en aardige juffen, die door hebben welke rollen er gespeeld worden en met Sanne meeleven en haar een kans geven.

Het verschil met ‘Dagboek van een modemeisje’ is dat Sofie in dat boek veel heeft aan haar geloof en haar treiterende klasgenootje bijna dagelijks op haar gebedslijstje heeft staan en God om geduld en liefde vraagt in de omgang met dit meisje. In Sanne@Sanne ontbreekt dit element.

Sanne@Sanne is een fijn leesboek voor meisjes van 10+, voor de bovenbouw van de basisschool. De belevenissen van Sanne en haar klasgenoten zullen vast (helaas) herkenbaar zijn, die stille geniepigheidjes van Esther…, echte meidenstreken!

Het verhaal leest prettig, er zit vaart in het verhaal. Natuurlijk wil je weten of Sanne mee gaat doen met die solo of dat ze het toch voorbij laat gaan aan haar ‘vriendin’ Esther.  Het is mooi om te zien dat Sanne aan het eind van het verhaal leert om te gaan met meisjes als Esther en ‘Nu is het genoeg’ leert zeggen en haar eigen weg gaat.

Het boek ziet er mooi, verzorgd uit. Alle dagboekfragmenten van Sanne zijn afgedrukt in ‘schrijfletters’, de illustraties van ‘Sam Illustraties’ zijn helder en vlot en passen goed bij het verhaal.

Een echt meidentienerboek vol onderwerpen waar deze leeftijdsgroep met bezig is als vriendschap, verliefdheid, onzekerheid en identiteit en opkomen voor jezelf.

Een mooie aanwinst voor de leesbibliotheek van de bovenbouw basisschool van veelschrijver Evelien van Dort, die al meer dan 60 kinderboeken schreef. Je kent vast ook de Funny-serie, de omnibus ‘De nacht van groep acht’ en ‘De kinderboekenbrigade’.

AP

 

Leen dit boek in de bibliotheek