Samen onderweg naar het kerstfeest: adventskalender bij de Peuterbijbel

Deze adventskalender bevat verhalen en illustraties voor de adventsperiode, om samen met jonge kinderen in de adventsweken toe te leven naar het Kerstfeest.  

Vormgeving en illustraties
De kalender heeft ingevouwen een A5-formaat en is als een leporello uit te vouwen tot een grote kijk- en zoekplaat van wel een meter breed, met daarop afbeeldingen van de belangrijkste elementen uit het kerstverhaal. Op de achterkant staat voor elk van de 21 dagen een kort verhaaltje. De illustraties van Marieke ten Berge zijn vrolijk en kleurrijk.

Taalgebruik
De teksten zijn kort en toegankelijk en bestaan uit enkele zinnen, met daarbij als verwerking een duidelijk beschreven opdrachtje of vraag. Bijvoorbeeld: Welke baby’s ken jij? Of: Zoek een pop of knuffel en wat doeken. Kun jij dat ook: in doeken wikkelen?
De kalender begint bij Zacharias en volgt dan chronologisch het kerstverhaal. De geboorte van Jezus is al op dag 11 aan de beurt, daarna wordt het verhaal stapje voor stapje verder verteld.
Bij de leesstukjes staat geen datum. Voordeel daarvan is dat de kalender ieder jaar gebruikt kan worden. Dag 20 hoort bij het Kerstfeest. Dat betekent dat je wel even moet uitrekenen op welke dag je begint, want de adventstijd duurt meestal een week langer.

Doelgroep
Deze adventskalender is bedoeld voor kinderen van 2-4 jaar.

Christelijke karakter
Via deze kalender wordt de adventsperiode mooi zichtbaar gemaakt en kan met het gezin toegewerkt worden naar het Kerstfeest.

Bijzonderheden
De leporello leent zich goed om feestelijk in de kamer neer te zetten en er elke dag een stukje van te bekijken. Deze uitgave kan ook prima worden gebruikt op (zondags)school of  het kinderdagverblijf.

Leesbeleving en leesplezier
Opnieuw een bijzondere uitgave in de samenwerking tussen Willemijn de Weerd en Marieke ten Berge, waarmee in gezinsverband aandacht kan zijn voor de viering van het Kerstfeest. Een oogstrelende uitgave, heel bruikbaar voor jonge gezinnen.

AG

 

 

Boekgegevens

Titel:

Samen onderweg naar het kerstfeest: adventskalender bij de Peuterbijbel

Jaar van uitgave:

2021

Aantal pagina’s:

16

Uitgeverij:

Ark Media

Prijs:

12.99

Deel deze recensie

Follow Me On Instagram

Het Platform Christelijke Kinderboeken promoot het christelijke kinder- en jeugdboek en reikt ieder jaar de EigenWijsPrijs, Het Hoogste Woord en de #YAP uit.

Zoeken

Iets kwijt? Vind het hier ...

© 2023, Alle rechten voorbehouden.