Rosa’s holiday

Veel meisjes-meisjes – vanaf ongeveer 10 jaar – zullen reikhalzend naar dit boek uitzien. Het vervolg op Rosa’s cupcakes. Een heel aantrekkelijk, leuk vormgegeven boek waarin de tekst is afgedrukt in ‘schrijfletters’, en waarbij op elke bladzijde wel leuke tekeningetjes opgenomen zijn die perfect bij het verhaal passen. Waar gaat het over?

In Rosa’s holiday  gaat Rosa met haar ouders en broer Stef op vakantie naar Engeland, naar de taartenwinkel van Helen. Rosa verzint een plan om de winkel weer ‘in the picture’ te krijgen. En hoewel ze iets heel doms doet, is dat juist de perfecte oplossing! En tegelijk krijgt ze extra vrienden. Een win-winsituatie.

Dat een boek er qua uiterlijk ook aantrekkelijk uit moet zien heeft uitgeverij De Banier helemaal begrepen. Dit boek is het helemaal voor meisjes-meisjes door de leuke belettering, de grappige, speelse tekeningetjes van Esther Leeuwrik en het onderwerp van het verhaal.

Rosa gaat naar Engeland. Ze is uitgenodigd door Helen om te komen logeren en natuurlijk tegelijk de taartenwinkel te zien. Helaas valt dat bij aankomst wat tegen, want de winkel loopt niet goed. Rosa heeft meteen al een idee hoe dat komt en ze heeft ook meteen bedacht wat er aan gedaan moet worden. Het wordt dus een echte werkvakantie.

Rosa vraagt zich ook af wat ze moet denken van  mevrouw Appletree. Ze ziet er apart uit. Hoe zou ze in het echt zijn. Eigenlijk heeft Rosa er vooroordelen over… Zijn haar vooroordelen terecht?

Engels praten en schrijven vindt ze nog best moeilijk. Want wat betekent ‘Cake for free!’ eigenlijk, het klinkt wel heel goed en aantrekkelijk. Daarom typt Rosa dat op Facebook en verstuurt het direct. Dit berichtje wordt de grootste verrassing en uitdaging voor de taartenwinkel.

Zal het goed komen met de taartenwinkel?

Een vrolijk verhaal over een echte taarten- en cupcakeliefhebster, over taarten bakken, over een winkel runnen, reclamemaken, over het omgaan met Facebook én de gevolgen ervan, over vriendschap en vooroordelen.

Oftewel, een verhaal dat waarschijnlijk voortdurend uitgeleend zal zijn in de bibliotheek en zeer geliefd zal zijn bij meisjes van groep 6-8.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE

Boekgegevens

Titel:

Rosa’s holiday

Jaar van uitgave:

2014
2014

Aantal pagina’s:

156
156

Uitgeverij:

De Banier
De Banier

Prijs:

9.95
9.95

Deel deze recensie