Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Rens moet een huisdier

  • Auteur: Roland Kalkman
  • Illustrator(s): Anita Engelen
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 4.95
  • Pagina\'s: 72
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Den Hertog
  • ISBN: 9789033127755

Heel veel kinderen willen een dier om voor te zorgen. Maar Rens niet. Het konijn van Rens is doodgegaan. En nu wil hij even geen huisdier, dan heeft hij wat meer tijd om te lezen.Maar van zijn moeder moet Rens op zoek naar een nieuw huisdier. ‘Dus ik moet een dier, zegt hij. 

Een erg grappig boek over Rens. Rens houdt van rustig, van lezen, is bang voor veel dieren en houdt niet van gedoe. Maar zijn moeder vindt het belangrijk dat hij voor een dier zorgt. Rens besluit een boek te maken met voor elk dier een blad met informatie. Een boek wil hij wel. Maar ‘Ik wil geen…’. (…) Dieren komen op je af rennen en springen tegen je aan. Niets aan’.

Zo begint hij aan ‘Mijn boek vol huisdieren’ – geschreven door Rens. Rens vertelt op die bladzijde wat voor soort dier het is, wat ze eten/drinken en hok ze nodig hebben en hoe je ze moet verzorgen. Dit boek is daardoor een combinatie van een leesboek  & informatieboek.

Rens wil geen dier, maar zijn zusje Fleur wil wel een paard. Dat mag ook niet. Een paard is weer te groot. Fleur weet wel een goede oplossing voor als het gras gemaaid moet worden. Rens maakt kennis met de geit van de buurman. ‘Ineens doet de geit zijn kop weer naar beneden en rent op Rens af. ‘Hellup’ roept Rens terwijl hij achteruit stuift’.

De buurman moet niet denken dat hij een watje is. ‘Ik hou gewoon niet zo van wilde dieren’, zegt Rens.

Hij mag zorgen voor een lammetje (ook midden in de nacht), hij krijgt een goudvis (die ‘s nachts uit zijn kom springt), hij is bang voor de kippen, misschien is een houdoe/nandoe iets voor hem (ik moet een nandoe!), dat mag weer niet van zijn ouders, een hondje vindt hij eng: het springt, is onrustig en plast op zijn broek, en een baard a gaam vindt hij ook niks. Muizen zijn nachtdieren, dan kun je zelf niet slapen, de poepjes van de gerbil zijn ook vies…. En ineens weet Rens welk huisdier hij wil. ‘O mam, mag het?’

Een leuk concept dit boekje: dit grappige verhaal vol humor van Rens die een dier MOET en dat NIET WIL en de informatie die hij schrijft over dieren. Je leest tegelijk het boek van Rens over huisdieren.

Tja, welk huisdier zou Rens gekozen hebben? Dat wil je weten!  Welk dier kiest Rens? Welk dier zou jij kiezen?  Geschikt voor kinderen van groep 4 en 5.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE