Rebusbijbel

Dit boek is een hulpmiddel om de Bijbel beter te leren kennen. Alle 66 Bijbelboeken komen aan bod, en het helpt je ontdekken wat de rode draad van de hele Bijbel is: Gods liefde en trouw. Er wordt een bepaalde volgorde gehanteerd, soms worden er een paar overgeslagen om er een Bijbelboek van verderop bij te pakken. Je ontdekt de samenhang en je leest telkens een stukje tekst met de verwijzing naar het betreffende Bijbelboek. Daarbij staat een rebus over een kerntekst uit het Bijbelboek en ook een tip voor een kinderlied. Je gaat steeds meer begrijpen van de Bijbel als je deze rode draad volgt.

Vormgeving en illustraties
De vormgeving van dit boek is vrolijk en kleurrijk, zowel wat betreft de omslag als ook in het boek. Door de rebussen is elk hoofdstuk van illustraties voorzien.

Taalgebruik
Het boek is makkelijk te lezen, de tekst is in korte stukjes opgedeeld. Op elke bladzijde komt een nieuw Bijbelboek aan bod. Soms is er een tussenstukje om de overgang vloeiend te laten verlopen. Voor de doelgroep is de inhoud goed te begrijpen.

Christelijke karakter
Door deze Rebusbijbel kun je de rode draad van de Bijbel makkelijker ontdekken. Alle Bijbelboeken komen in deze uitgave aan bod.

Doelgroep
Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar die zelf aan de slag willen met het ontdekken van de Bijbel. Ook is het heel goed te gebruiken door volwassenen die met kinderen werken.
Het is een soort werkboek waarin je als kind aantekeningen kunt maken en rebussen kunt oplossen. Voor leiding van een kindernevendienst of leerkrachten op een basisschool zijn de rebussen heel praktisch in te zetten.

Leesbeleving en leesplezier
Door de gebruikte opzet is dit een aantrekkelijk en leerzaam boek!

LT

https://christelijkekinderboeken.kameel.nl/producten/bijbels/kinderbijbels/6-9-jaar-1/rebusbijbel:9789076890685

Boekgegevens

Titel:

Rebusbijbel

Jaar van uitgave:

2023
2023

Aantal pagina’s:

216
216

Uitgeverij:

Filippus – Royal Jongbloed
Filippus – Royal Jongbloed

Prijs:

€ 15,99
€ 15,99

Deel deze recensie