Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Professor Cool en de lachmachine

  • Auteur: Jenne Minnema
  • Illustrator(s): Elvera Goedhart
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: www. redeenkind.nl

Professor Cool is uitvinder. Hij bedenkt telkens nieuwe dingen. Nouja, telkens… Het minipraatapparaat (mobieltje) was al uitgevonden en het huisje van stof (tent) ook al. Wat nu? Dan werkt professor Cool aan een drankje waar je heel slim van wordt. Wat gebeurt er? Ineens is de professor in Afrika. Daar wil hij een lachmachine uitvinden. Iedereen helpt mee en de uitvinding wordt steeds beter. Maar dan…!

Wat is dit een vrolijk, fris uitgegeven, kleurrijk prentenboek met een mooie boodschap, namelijk: je bereikt meer als je samenwerkt. Samen kun je meer dan in je eentje!

Jenne Minnema, werkzaam bij Red een Kind schreef dit vrolijke verhaal. Illustrator en vormgever Elvera Goedhart maakte er de kleurrijke, speelse tekeningen bij. Het geheel is een fris, vrolijk prentenboek voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Samenwerken: dat is precies waarom Red een Kind werkt met Zelfhulpgroepen, zodat je samen de problemen in je dorp aan kunt pakken, met Onderwijs, omdat kinderen de monteurs, dokters en leraren van de toekomst zijn, met Vaktrainingen, zodat jongeren een vak leren. En dat werkt: Help jij mee om kinderen, jongeren en ouders uit armoede te redden?

Dit hoopvolle prentenboek over Professor Cool kun je gratis bestellen bij redeenkind.

Doe mee en RED EEN KIND

in Kenia, Ethiopië, India, Burundi, Malawi, Congo (DRC), Oeganda, Rwanda, Zambia, Zuid-Soedan.

AP