Boekdetails

6 - 12 jaar

LEEFTIJDSGROEP

Ponyruil op De Pegasus

Pony's van de Pegasus; dl. 10

  • Auteur: Jeanette Molema
  • Serie: De Pony's van de Pegasus
  • Jaar van uitgave: 2016
  • Prijs: 8.95
  • Pagina\'s: 104
  • Uitvoering: Gebonden
  • Uitgeverij: Columbus
  • ISBN: 9789085433019

Maudi is altijd heel zelfverzekerd met haar paarden en ze is dol op haar jonge pony Pinto. Maar als Pinto bij een drukke overweg gaat steigeren, verandert er iets bij Maudi. Wat is er met haar aan de hand?

Maudi gaat met haar vriendinnen Josja en Brechje een tocht maken op hun pony’s. Bij het oversteken van een drukke weg, rijdt er een auto toeterend vlak langs hen heen. Pinto schrikt ‘maakt een heftige schrikbeweging en laat het wit van zijn ogen zien. Hij snuift, begint te steigeren en slaat met zijn benen vooruit’.  Maudi’s cap valt naar voren zodat ze niet goed kan zien en ze heeft moeite om Pinto in bedwang te houden. Ze is heel erg geschrokken en trilt.

Maudi ontdekt dat ze bang is om opnieuw met Pinto te gaan rijden. Wat moet ze doen? Thuis ontdekt ze dat haar moeder haar angst niet begrijpt. Ze neemt contact op met haar vroegere paardrij-instructeur mw. Mak uit Rotterdam. Die snapt wat ze heeft meegemaakt en waarom ze nu bang is. Ze durft op Pinto de afgesproken wedstrijd niet meer te rijden en haar vader weigert haar daarom naar de wedstrijd te brengen. Mw. Mak adviseert haar om tijdelijk van paard te ruilen. Misschien wil Brechje wel op Pinto rijden, zodat zij op Sondine kan rijden.

Maudi vindt Sondine braaf, voorspelbaar. Hoe zal dit uitpakken? Maudi moet haar zelfvertrouwen weer helemaal terugkrijgen. En Brechje en Pinto blijken een prima combinatie. Hoe zal de ruil uitpakken?

Opnieuw een fijn, vriendelijk verteld verhaal over drie vriendinnen, over ‘er samen uitkomen’, over angst en je angst overwinnen, over vertrouwen, over de band met je ouders, en natuurlijk ook over (paarden en) pony’s. Jeanette Molema laat opnieuw zien dat ze over veel inlevingsvermogen beschikt en door heeft wat meisjes belangrijk vinden.

Dit is alweer het 10e deel van de serie ‘De pony’s van de Pegasus’. Achterin dit deel wordt het 11e deel aangekondigd, waarin Brechje Maudi belt en vertelt dat er dingen voor haar gaan veranderen.

We zijn benieuwd, …en alle paarden/pony-vrienden en vriendinnen natuurlijk ook.

AP

 

Koop dit boek bij je plaatselijke (christelijke) boekhandel

of

BESTEL ONLINE